Milionski sudski sporovi ugrožavaju budžet Novog Pazara

DRI

Milionski sudski sporovi ugrožavaju budžet Novog Pazara

Srbija -
Prema izveštaju DRI, grad Novi Pazar je tokom 2011. godine vodio ukupno 765 parničnih, vanparničnih i izvršnih sporova pred nadležnim sudovima

NOVI PAZAR - Grad Novi Pazar vodio je tokom 2011. godine na stotine sudskih sporova vrednih više miliona dinara što je u opasnost dovodilo i funkcionisanje budžeta, jedan je od zaključaka Državne revizorske institucije (DRI) za tu godinu. Okvirna vrednost 475 spora bez kamata i troškova postupka u kojima je grad tuženi iznosi oko 679 miliona dinara, što uz potpuno angažovanje Gradskog javnog pravobranilaštva, upotrebom svih raspoloživih pravnih sredstava, kao i sve postojeće dokumentacije, ne može biti znatno smanjena u sudskim postupcima.

Prema izveštaju DRI, grad Novi Pazar je tokom 2011. godine vodio ukupno 765 parničnih, vanparničnih i izvršnih sporova pred nadležnim sudovima. U izveštaju dostupnom na sajtu DRI, lokalna samouprava u Novom Pazaru u 2011. godini vodila je 475 predmeta u parničnom postupku u kojima je grad tuženi, a 29 u kojima je tužilac.

"Pored toga, 122 predmeta su u parničnom postupku u kojima je grad jedan od tuženih solidarno sa drugim pravnim licima, 30 je vanparničnih predmeta, s tim što je u svih 30 predmeta Novi Pazar protivnik predlagača samostalno ili solidarno sa drugim subjektima i 109 je predmeta u izvršnom postupku, od kojih je grad Novi Pazar dužnik u svim predmetima", navodi se u izveštaju DRI.

U izveštaju se dodaje i da se u većini parničnih i vanparničnih postupaka očekuje negativan ishod po grad. Javno pravobranilaštvo Novog Pazara danas je odbilo da iznese podatke o tome šta se sa tim sudskim procesima desilo u prošloj godini.

"Takve informacije smo dužni da damo samo gradonačelniku", rečeno je u toj službi lokalne samouprave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track