MARATON Valjevski odbornici zasedali 40 dana

Za Ginisa

MARATON Valjevski odbornici zasedali 40 dana

Srbija -
Sednica je počela još 17. decembra 2012, kada je prvi put prekinuta zbog nesporazuma dve vodeće stranke u vladajućoj koaliciji o imenovanju pojedinih direktora i upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Valjevo

VALJEVO - Odbornici Gradske skupštine u Valjevu okončali su danas sednicu koja je trajala praktično četrdeset dana, jer je prekinuta 24. decembra zbog nesuglasica socijalista (SPS) i naprednjaka (SNS) o pojedinim kadrovskim rešenjima.Ta sednica počela je još 17. decembra 2012, kada je prvi put prekinuta zbog nesporazuma dve vodeće stranke u vladajućoj koaliciji o imenovanju pojedinih direktora i upravnih odbora javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Valjevo.

Danas su izabranih vršioci dužnosti u JP Hidrosistem "Rovni" u izgradnji, Pijačnoj upravi "Polet" i Ustanovi za fizičku kulturu "Valis", odnosno mandat je produžen Miodragu Markoviću, Zlatomiru Lukiću i Miloradu Miniću.

Razrešeni su dužnosti čelnici Centra za socijalni rad "Kolubara" i Turističke organizacije, Zorka Jeremić i Vesna Matić, a na njihova mesta izabrani su Aleksandar Grujić i Dragica Čanković.

Kako je danas rečeno, za sva mesta direktore će, shodno novim zakonskim rešenjima, do kraja juna biti raspisani konkursi uz "obaveznu usmenu i pismenu proveru".

Gradski parlament ima 51 odbornika, a većinu na vlasti čini koalicija stranaka okupljenih oko SPS-a i SNS-a sa ukupno 40 odbornika, dok su u opoziciji DS i LDP sa ukupno 11 mandata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track