G. Milanovac: Nema prijave protiv trovača mačaka

Trovač

G. Milanovac: Nema prijave protiv trovača mačaka

Srbija -
Policija je na prijavu reagovala odmah, ali su građani odbili da krivično gone trovača, a ni inspekcije nisu podnele prijavu da su ugroženi životi stanara

GORNJI MILANOVAC - Niko u Gornjem Milanovcu nije podneo krivičnu prijavu protiv M. R. koji je priznao da je otrovao deset mačaka u centru grada, jer je ocenjeno da nema elemenata ugrožavanja bezbednosti građana, rečeno je u policiji i nadležnim inspekcijama.

Komandir Policijske stanice Srđan Bogdanović rekao je da je policija na prijavu odmah reagovala, ali su građani odbili da krivično gone trovača, a ni inspekcije nisu podnele prijavu da su ugroženi životi stanara.

"Žena koja prijavila slučaj policiji rekla je da je M. R. pominjao oružje u kontekstu pretnji mačkama, a ne građanima", naveo je Bogdanović.

Načelnik inspekcijskih službi Milorad Solujić rekao je da je zapisnik dostavljen policiji, ali nije obavljena toksikološka analiza ubijenih životinja i nije sa sigurnošću utvrđeno koji je otrov korišćen.

Vladimir Vuksanović, čija je mačka otrovana, rekao je da je M. R. ponudio da plati svu štetu, ali da oštećenima nije cilj da on krivično odgovara.

"Svoj stav o njemu javno smo saopštili preko bilborda, čime smo poslali poruku svima koji uništavaju kućne ljubimce", rekao je Vuksanović. Nezadovoljni građani i organizacije za zaštitu životinja odlučili su da ne tuže sugrađanina, ali su na bilbordu u centru grada napisali: "Bezdušniče, šta su ti mačke krive, čemu se nadaš u životu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track