LUČANI: 5 miliona dinara za gerontopomoć

Budžet

LUČANI: 5 miliona dinara za gerontopomoć

Srbija -
Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio je da je novim budžetom opštine izdvojeno 5 miliona dinara za gerontopomoć

LUČANI - Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović izjavio je u subotu da je budžetom za ovu godinu obezbeđeno pet miliona dinara za gerontopomoć.

Prema njegovim rečima, angažovano je 10 lica, koji su kroz program Nacionalne službe za zapošljavanje stekli sertifikat gerontoloških sestara, kako bi pružale pomoć starima i iznemoglima.

"One sada obilaze više od 140 korisnika na teritoriji opštine, a pored pripreme hrane, nabavke namirnica i lekova, gerontodomaćice ih vode kod lekara", naveo je Sretenović u izjavi Tanjugu i naglasio da je cilj lokalnog rukovodstva da unapredi kvalitet života starih osoba.

Sretenović je istakao da će u narednom periodu, osim rubnog i gornjeg dela Dragačeva, Puhova, Lisa i Lučana, sa gerontopomoći biti pokrivena i pođelička sela.

"Opština će uložiti dodatni napor za obezbeđenje boljih uslova za rad sestara i nabaviti veći broj lekarskih pomagala za merenje pritiska, šećera u krvi i ostalog", naglasio je on.

Izrazio je očekivanje da će se u akciju pomoći uključiti i šira društvena zajednica, počev od Saveta mesnih zajednica koji treba da ukažu na kritične grupe stanovništva, preko srodnika, mladih generacija do nadležnih institucija koje moraju napraviti prioritete u davanju pomoći građanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track