Mito na izborima u Zrenjaninu: Za glas pare, ulje, šećer...

Mito na izborima u Zrenjaninu: Za glas pare, ulje, šećer...

Srbija -
U Srbobranu policija morala da interveniše zbog dojave da se građanima nudi po 1500 dinara za glas, a bilo je i drugih prigovora

NOVI SAD - Dopunski izbori za tri pokrajinska poslanika održani su danas u Apatinu, Zrenjaninu i Srbobranu, a kako javlja Radiotelevizija Vojvodine, u Srbobranu je policija morala da interveniše zbog dojave da se građanima nudi po 1500 dinara za glas, a bilo je i drugih prigovora. Prema podacima koje je Pokrajinska izborna komisija dobila od izbornih komisija, izlaznost birača do 19.00 časova u Izbornoj jedinici 3 Apatin, bila je 48,95 odsto, u Izbornoj jedinici 17 Zrenjanin III 30,57 odsto odnosno i u Izbornoj jedinici 49 Srbobran 54,19 odsto birača.

Građani tri izborne jedinice u Zrenjaninu, Apatinu i Srbobranu, biraju danas po većinskom sistemu tri poslanika u Skupštini Vojvodine, nakon što su trojica prethodnih poslanika, zbog sukoba interesa podneli ostavke. Ovo su prvi izbori koji se u Srbiji održavaju posle prošlogodišnjeg majskog glasanja. Predloženo je 26 kandidata, a prvu novu priliku za odmeravanje snaga, iskoristile su gotovo sve parlamentarne stranke i nekoliko grupa građana.

U Zrenjaninu se za upražnjeno mesto pokrajinskog poslanika nadmetalo deset kandidata, u Apatinu i Srbobranu po osam. Pravo glasa na izborima ima 78.433 građanina, koji su glasali na 83 biračka mesta. Radio-televizija Vojvodine je javili da je u Srbobranu policija morala da interveniše, zbog dojave da se građanima navodno nudi po 1.500 dinara za glas.

Aktivisti jedne stranke izbačeni su iz kuće građanina Srbobrana, koji im je oduzeo materijal pošto su ga nagovarali kako da glasa i prijavio ih policiji. Objavljeno je i svedočenje jednog građanina, koji je rekao da su stranački aktivisti nudili čokolade, šećer i ulje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track