Babice na slatkim mukama: Za 48 sati rođeno 19 beba!

Rode okupirale Šabac

Babice na slatkim mukama: Za 48 sati rođeno 19 beba!

Srbija -
Za dva dana rođeno je više nego za deset pa će ovaj februar biti ubrojan u rekordne mesece

ŠABAC - Od početka godine Šabac je bogatiji za 180 novih sugrađana. Proteklih dana u porodilištu je bilo izuzetno mnogo posla, pa je za 48 sati rođeno devetnaest beba.

Za samo dva dana u šabačkom porodilištu rođeno je ukupno devetnaest beba. Ovo je, kažu, februarska oaza sreće gde su se, zbog mnogo rada, svi radovali.

"Bilo je puno posla. Nas dve babice nismo znale gde ćemo, jedna se porađa, carski rez, prijem, ali sve smo stigle. Koleginica dođe sa odeljenja da pomogne", kaže Ljubica Ilić, babica. Vrvelo je u porodilištu non-stop, jer je, između prvog plača nekoliko novih sugrađana, prolazilo tek po desetak minuta. Za 48 sati rođeno je više nego za deset dana.

"Dečice nikad dosta. Ovo mi je druga, a planiram još, do pete nema stajanja", kaže Gordana Marković.Marija Đriković kaže da je osećaj divan i da, već ima devojčicu od tri i po godine i sada je rodila dečkića.

Posle dužeg perioda u porodilištu su sobe ponovo pune. "Bilo je gužve i jako nam je drago zbog toga, čak smo čekali da sednemo u drugoj turi u kuhinji", kaže Branka Milovanović.

Zoran Milošević, načelnik odeljenja ginekologije bolnice u Šapcu kaže da imaju sve više porođaja u poslednje vreme. "Sve je veće interesovanje za bebe i mogu da kažem da su bebe ponovo u trendu. Mi smo zadovoljni zbog toga. Mi ginekolozi smo poznati da pomažemo jedan drugom, da kolege same dođu ako bude više porođaja da pomognu", kaže Milošević.

Da li zbog aktuelnih nedoumica oko mleka ili aktuelnih finansija, uz trend beba u Šapcu i trend zdrave ishrane."Dojila sam prvu bebu, dojim i njega sada i uglavnom znam da pije zdravo mleko i da je to najbolje za njega", kaže Milica Krstić.

Trend je i rodna ravnopravnost. Ovog šabačkog berićetnog februara sa 76 beba, devojčice su se potrudile da ne zaostaju, ni u kilaži ni u broju.

http://www.youtube.com/watch?v=NppHdlNrJKM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja