Vrtići u Kuršumliji ukinuli mleko

Strah za zdravlje

Vrtići u Kuršumliji ukinuli mleko

Srbija -
Zbog zdravlja dece isključeni su mleko i mlečni proizvodi iz dečije ishrane u oba kuršumlijska vrtića sve dok ne stignu zvanične analize Niške mlekare

KURŠUMLIJA - U svim vrtićima Ustanove za decu u Kuršumliji mleko i mlečni proizvodi od danas su u potpunosti sklonjeni iz obroka za decu, izjavio je Boban Luković , direktor vrtića "Sunce" i "Čarolija" u Kuršumliji.

U kuršumlijskim vrtićima je korišćeno mleko Niške mlekare, koja je na spisku proizvođača čije mleko, po analizama Ministarstva poljoprivrede, ima povećan sadržaj kancerogenog aflatoksina, prenosi Južna Srbija.

"Zbog zdravlja dece mi smo isključili mleko i mlečne proizvode iz dečije ishrane u oba kuršumlijska vrtića sve dok ne stignu zvanične analize Niške mlekare", kaže je Luković.

On je dodao da je od snabdevača mleka, Niške mlekare, pored redovnih potvrda o zdravstvenoj ispravnosti, zatražena i potvrda da u proizvodima nije povećano prisustvo aflatoksina ali da ta potvrda od strane Niške mlekare još nije dostavljena vrtiću. Na području Topličkog okruga prema rečima trgovaca poslednjih dana znatno je opala prodaja mleka i mlečnih proizvoda u prodavnicama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track