Jagodinski seljaci oslobođeni poreza na šume i oranice
Foto: Beta

Za 2013.

Jagodinski seljaci oslobođeni poreza na šume i oranice

Srbija -
Prema poslednjem popisu poljoprivrede, koji je trajao od 1.oktobra do 15.decembra prošle godine, u Jagodini ima 6.358 poljoprivrednih domaćinstava, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta

JAGODINA - Gradsko veće Skupštine grada Jagodine donelo je odluku o oslobađanju poljoprivrednika poreza na imovinu za poljoprivredno i šumsko zemljište za 2013. godinu.

U obrazloženju odluke, o kojoj će poslednju reč imati odbornici Skupštine grada 27. februara, stoji da je ovakva odluka donesena "imajući u vidu i dalje tešku situaciju u poljoprivredi i ekonomske mere koje u ovoj oblasti preduzimaju drugi državni organi".

Poljoprivrednici Jagodine ovog poreza bili su oslobođenju i poslednje četiri godine "u cilju prevazilaženja ekonomske krize i pomoći poljoprivredi grada Jagodine da ublaži posledice krize u ovoj grani delatnosti".

Prema poslednjem popisu poljoprivrede, koji je trajao od 1.oktobra do 15. decembra prošle godine, u Jagodini ima 6.358 poljoprivrednih domaćinstava, koji obrađuju 18.790 hektara zemljišta.

Gradsko veće, kome je predsedavao Ratko Stevanović, donelo je i odluku da stopa poreza na imovinu građana (nepokretnosti), za ovu godinu bude 0,22 odsto, "što je daleko ispod zakonom moguće stope od 0,4 odsto, i najniža je u Srbiji", navodi se u obrazloženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track