NOVI SAD: Postavljeni novi ispravno napisani putokazi
Foto: KURIR

Ispravljene greške

NOVI SAD: Postavljeni novi ispravno napisani putokazi

Srbija -
Prvi putokazi sa ispravljenim pravopisnim grešakama u nazivima postavljeni su na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru cara Lazara

NOVI SAD - Prvi putokazi sa ispravljenim pravopisnim grešakama u nazivima postavljeni su danas na Bulevaru oslobođenja i Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu.

Zameni putokaza prisustvovali su učenici gimnazija "Isidora Sekulić" i "Svetozar Marković", koji su i uočili pravopisne greške na putokazima i o tome obavestili nadležne. Prvi putokazi koji su promenjeni imali su pravopisnu grešku u nazivu Fruške gore.

Gradska uprava za saobraćaj mapirala je sve putokaze sa pravopisnim greškama u nazivima i precizirala lokacije na kojima se takvi znaci nalaze.

Profesor Gimnazije "Isidora Sekulić" Slobodan Tornjanski izjavio je da je učenicima akcija ulila samopouzdanje i vratila veru da će moći da nađu posao zato što su stručni.

Tornjanski je zahvalio predsedniku Skupštine grada Siniši Seviću, gradskim upravama i preduzeću "Put" što su "inicijativu shvatili ozbiljno".

Nove folije obezbedio je JKP "Put", a pregledao ih je i profesor odseka za srpski jezik i lingvistiku Mato Pižurica, ocenivši ih kao ispravne. U narednim danima biće zamenjeni svi neispravno napisani putokazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track