SRAMNO: Huligani zapalili dečje igralište
Foto: Saša Urošev

Vandalski ispad u Kikindi

SRAMNO: Huligani zapalili dečje igralište

Srbija -
Omiljeni kutak za igru, huligani za kojima policija traga, pretvorili su u bezličnu masu istopljenje plastike

KIKINDA: Bezobrazno!

Veliki tobogan na igralištu u centru Kikinde koje je pre nekoliko godina fabrika “Banini” darovala najmlađim sugrađanima, zapaljen je u noći između srede i četvrtka. Omiljeni kutak za igru, izgrednici za kojima policija traga, pretvorili su u bezličnu masu istopljenje plastike:

- Šokirao me je prizor koji sam zatekao. Kakav je to um mogao da smisli ovako nešto? Dokle će nam huligani zagorčavati život?, zapitao se Kikinđanin Janoš Sili i nastavio:

- Petogodišnju unuku ovde redovno dovodim da se igra. Nije mi bilo lako da joj objasnim zašto više nema njenog omiljenog tobogana. Tužno je gledati decu, kako ćutke posmatraju uništen tobogan, kaže Sili.

Njemu, ali i ostalim Kikinđanima sa kojima je reporter Kurira razgovarao, slaba je uteha što piromani nisu do kraja sproveli plan i zapalili i ostale rekvizite na igralištu:

- Očekujem da će vinovnici ovog bezumnog čina biti pronađeni. Trebalo bi ih udariti po džžepu, da do poslednjeg dinara namire štetu, predlažže Sili.

Očekuje se da će policija vrlo brzo pronaći vandale, jer su objekti pored dečjeg igrališta pokriveni video nadzorom.

Nije ovo, nažžalost, prvi vandalski ispad u centru grada. Prošlog leta sa pet metara javnog solarnog punjača mobilnih telefona počupani su svi kablovi za punjenje. Pre čerupanja“Strawberry drveta”, jedan mlađi Kikinđanin nožem je isekao repliku slike Paje Jovanovića „Moja žena Muni“. Na isti način uništena je još jedna slika, a nekoliko replika išarano sprejom.

Pre nekoliko godina uoči održavanja „Mamut festa“, huligani su iskrivili i polomili prednju desnu nogu replike mamutice Kika. Nakon intervencije stručnjaka Prirodnjačkog muzeja u Beogradu, ona je „ozdravila“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track