DOČEKAN KAO KRALJ: Velja Ilić hiljadarkama čašćavao trubače
Foto: Zoran Šaponjić

U Guči ga pamte ga po dobru

DOČEKAN KAO KRALJ: Velja Ilić hiljadarkama čašćavao trubače

Srbija -
Pre nekoliko godina ova varoš je preporodjena zahvaljujući baš Velji - hvalio je ministra predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović

uča.- Nema Guče bez Velje! Velja Ilić, ministar u Vladi Srbije, dočekan je u Guči - kraljevski! Uz trubače i povike sa ulice - ’’Veljo legendo’’.

I Velja je sa svoje strane bio više nego galantan! Trubačima iz orkestra Bojana Ristića iz Vladičinog Hana u trube je gurnuo nekoliko hiljadarki, nenametljivo, da se iz mase ne vidi baš mnogo. I jednom prosjaku, invalidu, u šake je tutnuo hiljadarku.

- Za Dragačevo Velja je učinio mnogo, a za Guču - izuzetno mnogo. Pre nekoliko godina ova varoš je preporodjena zahvaljujući baš Velji - hvalio je ministra predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović.

- Ljudi, Vlada Srbije je uz vas! Kad autoput bude gotov ovde će se iz Beograda dolaziti za malo više od sata... I, zašto da ljudi slušaju trube ovde samo jednom godišnje, a ne svakog vikenda. Zašto ovde ne napraviti trubačko selo, da trubači imaju svoj dom- uzvratio je Velja, koji je posle šetnje ulicama Guče od domaćina čašćen tradicionalnim gučanskim ručkom.

Pre toga, na jednom od štandova poljoprivredne izložbe, Velja je probao i pivo sa ukusom - maline.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track