Srbija pomaže narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji
Foto: Eparhija

Srbija pomaže narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Srbija -
Bez ovakve vrste pomoći kuhinje ne bi mogle prirodno da funkcionišu i pomažu najugroženijima u enklavama na Kosovu i Metohiji

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uplatila novčana sredstava u iznosu od 12 miliona i 800 hiljada dinara za pokrivanje materijalnih troškova narodnih kuhinja na Kosovu i Metohiji (plate radnicima, režije i gorivo).

Ne treba isticati koliki je značaj donacije jer su se ove godine narodne kuhinje usled nedostatka redovnih donacija našle u vrlo teškoj situaciji. Bez ovakve vrste pomoći kuhinje ne bi mogle prirodno da funkcionišu i pomažu najugroženijima u enklavama na Kosovu i Metohiji.

U narodnim kuhinjama je zaposleno 38 radnika koji svakodnevno ulažu velike napore da pripreme hranu i dopreme je do onih kojima je pomoć neophodna. „Kancelarija za Kosovo i Metohiju, prepoznala je u našem radu značaj narodnih kuhinja i odlučila da nam novčano pomogne. Za 13 godina postojanja trudili smo se da pomognemo svima koji su došli u narodne kuhinje, a sve sa ciljem da se olakšaju teški dani na prostoru Kosova i Metohije. Velika je naša radost a i samih korisnika kuhinja kada stigne pomoć od države Srbije, jep država time pokazuje da se ne odriče svog naroda koji je u nevolji. Još jednom hvala!“, istakla je Svetlana Stević, predsednica dobrotvorne organizacije Majka devet Jugovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track