PALMA ZOVE TURISTE: Srbija treba da bude odredište i za turiste iz Evrope
Foto: Kurir

Reklamira Jagodinu

PALMA ZOVE TURISTE: Srbija treba da bude odredište i za turiste iz Evrope

Srbija -
Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je da Srbija ima šta da ponudi i da ona treba da bude destinacija za građane Evrope

Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas da je predlog premijera Aleksandra Vučića da Srbi letuju u Srbiji veoma dobar i ocenio da Srbija ima šta da ponudi."Srbija se mora okrenuti turizmu i malo transparentnije da izreklamira našu ponudu u Evropi, da u Srbiji ne letuju samo Srbi, već da Srbija bude destinacija za građane Evrope", rekao je Marković Tanjugu.

"Srbija ima dušu, Srbija je nešto što moramo poštovati, da što više para ostavimo u svojoj zemlji, da ne iznosimo devize u neke druge države", rekao je Marković."Kada je u pitanju Pomoravski okrug, on se razlikuje od drugih, pre svega Jagodina jer ima nešto sto nema nijedan grad u Srbiji. To je Akva park, Muzej voštanih figura, ZOO vrt, Izletište "Potok" sa fontanom dugom 122 metar a pravimo vodopad koji ce biti pušten krajem juna i biće najlepša vodena atrakcija na Balkanu", rekao je Marković.

Jagodina je u razvoj turizma poslednjih deset godina uložila velika sredstva, ne samo u sadržaje, već i u infrastrukturu a poslednje dve godine radi i na izgradnji hotelskog smštaja i kategorizaciji soba u privatnom sektoru.Ne samo da je grad izmenio izgled u turističkom smislu već se u Jagodini nekoliko godina razmišlja turistički.

Jagodina je postala turistički centar, istakao je Marković.U nedelju je u Akva parku bilo preko 7.000 ljudi, dodao je on i istakao da ljudi u Jagodinu dolaza i zbog "Vivo" Šoping centra sa 28 svetskih brendova gde po populranim cenam mogu da kupe proizvoide od onih za decu pa do najstarijih i usput da se zabave.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

"U Pomoravskom okrugu ima dosta srednjovekovnih manastira: Ravanica, Manasija, Jošanica, Kalenić, Miljkov manastir, u Pomoravskom okrugu je i Resavska pećina, nekoliko muzeja, a uskloro će u Svilajncu početi sa radom Prirodnajčki centar, jedinstven u regionu "i siguran sam kod gost dođe na sedam ili deset dana u Jagodinu ima gde da provede vreme", rekao je Marković.

Jagodina, kao Sportski centar, ima puno sportskih terena, za rektetaivno bavljenje sportom "i moja je preporuka - ko želi da letuje u Srbiji da izabere Jagodinu".Marković je potsetio da je Jagodina ove godine "dobila tri nova hotela i jedano apartmnasko naselja sa preko 80 soba, tako da ima i dovoljno smeštajnog prostora".

Ovog proleća smo izvršili i kategorizaciju soba u privatnom smštaju, tako da smo postali jedan Turistički centar u pravom smislu. Radimo sa Agencijama iz Evrope koje turiste vode preko Srbije, i Jagodine, da svrate u Jagodijnu na dan dva, dodao je Marković."Sigurni smo ko jednom u Jagodinu svarati na dan dva da će ostati više dana i dolaziti svake godine", rekao je Marković, i istakao da Jagodina može u jednom danu u hotele i privatni smštaj primiti preko 2.000 gostiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track