(UZNEMIRUJUĆA FOTO) NEZAPAMĆENA SUROVOST U NIŠKOM SELU: Izbo mačku šipkom jer mu je pojela ribu!
Foto: M. M.

Monstruozno ubistvo u Nišu

(UZNEMIRUJUĆA FOTO) NEZAPAMĆENA SUROVOST U NIŠKOM SELU: Izbo mačku šipkom jer mu je pojela ribu!

Srbija -

Dragomir i Branko Đorđević okrivljuju komšiju T. K. da je zlostavljao životinju u specijalnoj klopki i da je na Dragomira potezao pištolj

Šezdesetpetogodišnji T. K. iz niškog sela Brzi Brod na surov način je ubio mačku svojih komšija tako što ju je uhvatio u specijalno napravljenu klopku, a zatim je izbo metalnom šipkom.Razlog ovog monstruoznog čina je to što mu je navodno pojela kokošku i ribu. Dragomir Đorđević, vlasnik mačke, tvrdi da je T. K. potegao pištolj na njega kad je pokušao da mu otme mačku. Zato je niška policija protiv njega podnela krivičnu prijavu zbog izazivanja opšte opasnosti, a odgovaraće i zbog zlostavljanja i mučenja životinja jer je prijavom reagovalo i kruševačko društvo za zaštitu životinja Orpak.

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Krici u ropcu- Čuo sam krike mačke u ropcu. Pogledao sam i video kako je komšija probada šipkom. Pritrčao sam i pokušao da je spasem, ali me je on odgurnuo. Imam tri bajpasa, nisam bio u stanju da se rvem s njim. Molio sam ga da je pusti, i psovao sam ga, priznajem, ali i preklinjao da mi je vrati. Govorio sam da ćemo platiti ako mu je načinila štetu, ali on nije imao milosti. Ubadao ju je pred mojim očima. Moj sin Branko je čuo zapomaganje i dotrčao, a komšija je iz kuće izneo pištolj i pretio da će nas sve pobiti - priča Đorđević.

Pokazuje klopku koju je oteo... Dragomir Đorđević
Pokazuje klopku koju je oteo... Dragomir Đorđević

Branko je dirljivim statusom na Fejsbuku digao javnost na noge, pa je reagovalo i društvo za zaštitu životinja.- Napisao sam kako je mače vrištalo, kako nas je dozivalo, želelo je da se vrati tamo gde je voljeno i čuvano. Ljudi bi rekli da je to samo mače, ali to mogu da kažu samo oni koji nisu čuli s kakvim vriscima umire dok ga ubijaju. I ono moli, i ono preklinje... Uspeli smo da ga otmemo zajedno s klopkom, odneli smo ga kod veterinara, živelo je još kratko, a onda uginulo.Đorđeviće najviše boli to što su ubeđeni da im je komšija godinama na surov način ubijao mačke.- Pre ovog slučaja stalno su nam nestajale mace, ali smo mislili da su odlazile. Nakon ovog što smo videli, sigurni smo da ih je ubijao.Neće da pričaKomentar T. K. nismo dobili jer je njegova supruga rekla da on nije kod kuće, a da ona nema ništa da kaže o tom slučaju. Ukoliko bude osuđen, T. K. bi zbog ubijanja mačke mogao da zaradi zatvor do godinu dana.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track