(FOTO) 15 nepoznatih činjnica o gradu greha i kocke
Foto: AP

Upoznajte Las Vegas

(FOTO) 15 nepoznatih činjnica o gradu greha i kocke

Zabava -
Suprotno raširenom verovanju prostitucija nije legalna u Las Vegasu, a kao gost imate velike šanse da vas opelješi osoblje hotela

O najvećoj kockarnici na svetu se misli da se sve zna. Ipak grad sa tolikom istorijom i takvom delatnošću mora da krije nešto. Evo 15 činjenica o Las Vegasu koja su malo poznate:1. Procenjuje se da bar 1000 ljudi živi ispod Las vegasa u podzemnim tunelima.

Foto: Majkl Džekson, Profimedia
Foto: Majkl Džekson, Profimedia

2. Majkl Džekson je planirao da napravi 15 metara visokog robota koji bi predstavljao njega kako izbodi munvok i koji bi se kretao po popularnom strupu - glavnoj ulici La s Vegasa. Akcija je planirana za njegov povratak 2005. godine.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Tokom osamdesetih neke bolnice su suspendovale radnike koji su se kladili kada će koj pacijent da umre. Jedna medicinska sestra je čak optužena da je ubila pacijenta kako bi pobedila4. Jednoj osobi bi trebalo 288 godina da provede po jednu noć u svakoj hotelskoj sobi u Las Vegasu.

Prostitucija, Foto: Profimedia
Prostitucija, Foto: Profimedia

5. Iako je suprotno mišljenje javno rasprostanjeno prostitucija nije legalna o ovom gradu. 6. Frederik Smit osnivač i direktor Fedeksa je spasao svoju kompaniju kockajući se u Vegasu. Sa kompanijiskih 5.000 dolara u Vegasu je dobio 27.000 dolara i tako platio dugove.

Bagzi Sigel, Foto: Vikipedija
Bagzi Sigel, Foto: Vikipedija

7. Mafijaš Bagzi Sigel je svoj hotel Flamingo nazvao po svojoj devojci kojoj su duge noge donele taj nadimak.8. Veštačka jezera i fontane u Vegasu koriste takozvanu sivu vodu - koja se dobija recikliranjem iz toaleta. 9. Jedan čovek je doživeo infarkt u restoranu koji se tako zove. Činjenica je da se restoran raklamira da svako ko pojede više od 160 kilograma hrane jede besplatno nije pomogla.

Las Vegas noću, Foto: AP
Las Vegas noću, Foto: AP

10. Čuveni "Strip", glavna ulica u Vegasu je najosvetljenije mesto na planeti kada se gleda iz svemira.11. Vegas se nezvanično naziva deveto havajsko ostrvo jer Havajci čine veliki deo populacije.

Grand Hotel u Vegasu, Foto AP MGM
Grand Hotel u Vegasu, Foto AP MGM

12. Bronzani lav ispred kazina MGM Grand teži 50 tona, što ga čini najtežom bronzanom sklupturom u zemlji. 13. Gotovo trećinu svih prevara u krađa u Vegasu počini osoblje hotela i kazina.

Hauard Hjuz, Foto: Vikipedija
Hauard Hjuz, Foto: Vikipedija

14. Multimilajder Haurad Hjuz je dok je odsedao u Vegasu naručio 757 kilograma sladoleda od banane. Pošto je sladoled stigao, Hjuz se predomislio i zatražio čokoladni sladoled. Hotel je posle godinu dana delio sladoled od banane besplatno.15. Pomenuti Hjuz je zamoljen da napusti jedan hotel u kome je zakupio dva sprata jer je ostao duže od planiranog. Umesto toga on je za 13 miliona dolara kupio ceo hotel.Pročitajte još na portalu Newsweek.rs :Zbog zavisnosti od kockanja, baka ukrala 122.000 funtiKoliko su teške najbogatije žene sveta: Upoznajte 5 opasnih milijarderki (FOTO)Kako izgleda najveće srce na svetu? (VIDEO)Ovo je 15 profesija sa najvećim stepenom samoubistvaOvo su najbolji gradovi za život: Pogledajte na kom mestu je Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track