Zaustavite opadanje kose prirodnim naimirnicama!

Saveti

Zaustavite opadanje kose prirodnim naimirnicama!

Zabava -
Sa promenom godišnjeg doba i naša kosa prolazi kroz promene, a često dolazi i do njenog opadanja

Svaka godine s krajem leta i početkom jeseni većina žena primećuje da im kosa pojačano opada. Kosa kao i koža postaje suša, baš kao i biljke u ovo doba godine. No, nekima ta promena donosi povećane promene koje mogu voditi i do trajnijih stanja što svakako želimo izbeći. Doba jeseni prirodno i jeste period pripreme za zimu. Svoje telo bi trebali pripremiti za zimu, što se može učiniti ishranom.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Na jelovnik bi trebalo staviti namirnice koje će nam dati energiju i bogate su vitaminom A, B i C. Preporučljivo je da se obrok sastoji od sezonskog povrća, uz meso. Takođe treba dodati voće i zdrave ceđene sokove.Nega kose na jesen bi trebala da se sastojati od blagih i prirodnih šampona. Obavezno je korišćenje prirodnih regeneratora ili nanošenje male količine ulja na vrhove kose, kao što je arganovo ulje, ili ulje makadamije.

Foto Beta
Foto Beta

Maske za kosu koje sadrže ricinusovo ulje su vredan dodatak za održavanje sjajne i negovane kose tokom jeseni i zime. Pojačano opadanje kose može upućivati i na nedostatak gvožđa i cinka u organizmu, a glavni krivac za lomnjenje kose je nedostatak vitamina A. Stoga se preporučuje zeleno i žuto povrće, kao i mlečni proizvodi koji mogu uticati na ovaj problem. Dobar izvor gvožđa je grožđe, koje takođe stimuliše rast kose i sprečava njeno opadanje. Zdravoj kosi doprinosii masaža temena koja se preporučuje do 3 puta nedeljno. Pojačano opadanje kose bi ovim savetima trebalo da se spreči, ili bar smanji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track