DVANAESTI JUBILARNI FIŠ FEST Za posetioce spremamo uživanje u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe, ali i u atraktivnom muzičkom programu!
Foto: Zpran Stojković

KUVANJE I ZABAVA

DVANAESTI JUBILARNI FIŠ FEST Za posetioce spremamo uživanje u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe, ali i u atraktivnom muzičkom programu!

Zabava -

Od 30. avgusta do 2. septembra, na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojše, održaće se 12. jubilarni "Fiš fest Beograd ". Posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina uživaće u ribljoj čorbi, brojnim specijalitetima od ribe, ali i u atraktivnom muzičkom programu.

foto: Zpran Stojković

Tokom četiri festivalska dana, očekuje se oko 100.000 posetilaca. Najveće interesovanje, tradicionalno, očekuje se kada varjače ukrste naveći majstori pripremanja riblje čorbe. Tamičenja će se održavati u subotu 1. septembra kada će znanje oprobati mladi kuvari, dok je nedelja 2. septembar rezervisana za profesionalce, najbolje majstore iz Srbije i okruženja.

foto: Zpran Stojković

Zainteresovani sugrađani, mogu da učestvuju u kuvarskim radionicama, ali i slušaju predavanja najvećih majstora i profesora sa prostora bivše Jugoslavije. Na štanodovima koji se nalaze na platou, biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Za najmlađe sugrađane biće organizovan veoma zabavan i interaktivan program u delu ,,Sport klub i Fiš fest dečji kutak''.

foto: Zpran Stojković

Tu će mališani moći da se upoznaju sa raznim veštinama kao što su streličarstvo i pravljenje lukova i strela, izviđačima ali i da uživaju u viteškim borbama koje će se organizovati u viteškom logoru.

Posetioci će moći da uživaju i u nautičkoj izložbi plovila, koja će biti postavljena sva četiri dana, zvanično plovilo Fiš Fest-a.

Predstaviće se najbolji kuvari iz regiona (Bih, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija...) Pored riblje čorbe, moći će da se probaju bosanske pite i i sarajevski ćevapi. Svoje znanje predstaviće i majstori iz Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu koji se popularno zove ,,kuvarski šou''- priprema specijaliteta na otvorenom.

I drugog festivalskog dana svoje znanje sa zainteresovanim sugrađanima podeliće najbolji kuvari iz regiona. A prava poslastica biće takmičenje mladih kuvara. Učesnici ovog gastronomskog maratona imaće zadatak jela iz kotlića.

Drugi i treći dan biće interesantan i zbog mediteranskih jela. U specijalnom kazanu od 1.000 litara Savez kuvara Evropskih i mediteranskih regija iz Splita (Hrvatska) kao i gosti iz Crne Gore i naši kuvari pripremaće ''dagnje na buzari'' za 3.000 osoba.

foto: Zpran Stojković

I četvrtog festivalsog dana, kao i prethodna dva dana, predavanje održaće profesori Visoke hotelijerske škole iz Beograda.

Pored gostiju iz regiona, za posetioce hranu će pripremati kuvari restorana "Vodenica" i Ivana Terek iz Somora.

Finale manifestacije je u nedelju u 16 časova, kada će se održati čuveno takmičenje kuvara profesionalavca. Proglašenje pobednika je u 20 časova.

Ni ove godine neće izostati bogat kulturno-umetnički program. Svakog dana od biće održavani koncerti. Nastupaće : Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, "Apsolutno romantično", Bend Twilight D.C Koton pikers i "Rok lavirint".

Ulaz na "Fiš fest" je besplatan.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track