Najnovije vesti

NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA „ZVONAR BOGORODIČINE CRKVE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI": 15. decembra u Kombank dvorani u tri termina
Foto: Promo

NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA „ZVONAR BOGORODIČINE CRKVE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI": 15. decembra u Kombank dvorani u tri termina

Zabava

Novogodišnja predstava „Zvonar Bogorodičine crkve u novogodišnjoj noći" biće premijerno prikazana 15. decembra u Kombank dvorani u tri termina - 12, 14.30 i 17 sati. Predstava je rađena po romanu velikog francuskog pisca Viktora Igoa „Zvonar Bogorodičine crkve", koji je zbog svog kvaliteta i vrednosti koje nosi, rado čitana lektira u osnovnoj školi.

Režiju za ovu predstavu čuvenog naslova potpisuje Igor Damnjanović, dok su uloge poverene Ivanu Zekiću, Danini Jeftić, Nemanji Janičiću, Dejanu Cicmiloviću i Igoru Damjanoviću. Muziku potpisuje Novak Ašković, scenografiju Tanja Žiropađa, kostimograf je Ljiljana Ružić, a koreograf predstave Nebojša Gromilić.

foto: Promo

Radnja pedstave se dešava pred novogodišnji karneval na trgu, ispred crkve, u gradu kojim upravlja arhiđakon Klod Frolo. Frolo ne veruje u Deda Mraza, prezire karneval i odlučuje da zabrani svako okupljanje na trgu.

Esmeralda, lepa devojka koja učestvuje na karnevalu veselo igrajući i pevajući, žustro se suprotstavi Frolou, te ovaj naređuje kapetanu Febusu da je uhapsi. Kapetan Febus ne vidi ništa loše u tom karnevalu, vešto izbegava da uhapsi Esmeraldu i zaljubljuje se u nju. Esmeraldu jednom prilikom od hapšenja spase Kvazimodo, inače zvonar u crkvi, i obećava da će je čuvati od Froloa.

Kvazimodo je ostavljen pred vratima crkve kao beba jer je bio rođen sa deformitetom, i njega je u crkvi odgojio Frolo. Frolo ne dozvoljava Kvazimodu da napušta zvonik, plašeći ga time da je svet loš, da ga neće prihvatiti i da će ga narod ismejati zbog njegovog izgleda, te on samo sa zvonika može da posmatra svet, pazeći da ga neko ne primeti. Kvazomodo se zaljubljuje u Esmeraldu. A šta će se tu dalje zgoditi? Otkrijte sami.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...