Najnovije vesti

Bitkoin porastao čak 200% u 2019. godini
Foto: Promo

Bitkoin porastao čak 200% u 2019. godini

Zabava

Cena bitkoina se oporavila i krajem juna (26. juni) dostigla najviši nivo u 2019. godini od skoro 14.000 dolara. Ukupna tržišna vrednost bitkoina iznosi oko 200 milijardi dolara, što je za oko 67 milion dolara više od ukupne tržišne vrednosti svih ostalih kriptovaluta zajedno.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom bitkoina na online berzi (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni priručnik “Kako trgovati cenom bitkoina”. Priručnik je prilagođena svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cenom bitkoina” preuzmite ovde.

Interesovanje za bitkoin i kriptovalute među nekim od najvećih tehnoloških kompanija na svetu kao što su Facebook i Apple ukazuje na sve veće poverenje u bitkoin, kriptovalute i blockchain tehnologiju. Osim toga, i regulisane berze su na putu da u potpunosti prepoznaju legitimitet ovog finansijskog instrumenta što daje dodatnu podršku kriptovalutama.

Još jedan od razloga naglog oporavka od čak 200% u ovoj godini je takozvani "halvening" kojim se zarada za "rudarenje" bitkoina smanjuje za polovinu. Trenutna zarada iznosi 12,5 bitkoina. Zarada za "rudare" se umanjuje za polovinu svakih nekoliko godina kako bi se inflacija držala pod kontrolom. Eksperti tvrde da će do maja 2020. godine zarada pasti na 6,25 bitkoina. Manja zarada smanjiće proizvodnju bitkoina, što povećava rast njegove vrednosti.

foto: Promo

Raniji, nagli rast bitkoina bio je izazvan preteranom popularnošću među investitorima amaterima što je bilo neodrživog rasta, ali ovaj put jačanje cene podstiču ozbiljniji investitori, a ne oduševljeni pojedinci koji reaguju na svaku novu vest.

Besplatni priručnik “Kako trgovati cenom bitkoina” preuzmite ovde.

Takođe, lideri grupe G-20 su na nedavno održanom samitu krajem juna u Osaki, u Japanu, objavili zajedničku deklaraciju o kriptovalutama u kojoj je potvrđeno da kriptovalute ne predstavljaju pretnju za svetsku finansijsku stabilnost i da tehnološke inovacije mogu doneti velike koristi svetskoj ekonomiji.

Izvori: Bitkoin.com, Coindesk.com, Inside bitkoins, Yahoo finance, Wall Street Journal

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Promo - tekst / Foto: Promo)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...