Najnovije vesti

Postani kum mladunaca orla krstaša
Foto: Promo

Postani kum mladunaca orla krstaša

Zabava

Mladunci jedinog preostalog para orla krstaša u Srbiji, Bore i Eržike, nedavno su prvi puta raširili krila i izleteli iz gnezda, a iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije poručuju kako se radi o dve ženke, što je bilo moguće zaključiti tek nakon izletanja ptića iz gnezda, promatrajući njihovu konstituciju.

foto: Promo

Do sada je bio običaj da lokalno stanovništvo daje imena novim orlićima, a ovoga puta, u okviru kampanje Lav piva za očuvanje orla krstaša, na sajtu www.lavovskizaorlove.rs svako ima mogućnost da i sam kumuje malim orlićima i da svoje predloge, dok će konačna imena biti odabrana glasanjem među najpopularnijim predlozima samo na portalu kurir.rs.

foto: Promo

Podsećamo, Lav pivo je, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Društvom za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, pokrenulo kampanju “Lavovski za orlove”, koja ima za cilj obnavljanje brojnosti orla krstaša u Srbiji.

foto: Promo

Tako će po jedan dinar od svake prodate 0.5 flaše Lav piva biti odvojen za obnovu staništa ove fascinantne ptice, koja je, uprkos činjenici da celu istoriju predstavlja simbol sa grba naše zemlje, danas u Srbiji na rubu opstanka.

Snimke prvih letova mladih orlića pogledajte na videu.

Promo tekst

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...