Tekovina: Osmi mart nije retro, on je klasika!
Foto: Promo

Istorija borbe za ženska prava sažeta u jedan dan

Tekovina: Osmi mart nije retro, on je klasika!

Zabava -

Za Dan žena i kablovski operator Supernova odlučio je da obraduje pripadnice lepšeg pola, spremivši im iznenađenje

Međunarodni dan žena, poznatiji kao 8. mart, posvećen je ženama. Nastao je kao dan sećanja na borbu za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Simbol je borbe za elementarnu ravnopravnost muškaraca i žena, za pravo glasa i pravo na dostojanstven rad. Ovi plemeniti ciljevi i danas su aktuelni.

Supernova
foto: Promo

Datum ozvaničio i UN

Praznik žena ustanovljen je na Drugoj međunarodnoj konferencija žena socijalista 8. marta 1910. u Kopenhagenu, na inicijativu Klare Cetkin, vođe nemačkih socijalista i ženskog radničkog pokreta, da se uvede dan večnog sećanja na demonstracije američkih radnica u Čikagu 1909. i njujorški marš više od 15.000 žena, koje su tražile kraće radno vreme, bolje plate i pravo glasa. Ujedinjene nacije zvanično su 8. mart proglasile Međunarodnim danom žena 1975. godine.

Supernova
foto: Promo

I Supernova daruje žene

Kablovski operator Supernova, sinonim za odličan izbor kanala i superbrz internet, odlučio je da obraduje prvih 1.000 dama koje u periodu od 1. do 8. marta postanu korisnice usluga Supernove. Njih očekuje poklon-vaučer u vrednosti od 1.000 dinara za kupovinu u Lilly objektima.

„Drage dame, uživajte u superbrzom internetu i omiljenim TV emisijama, serijama i filmovima na ekskluzivnim kanalima u okviru Supernova ponude. Ako nešto i propustite, vratite program do sedam dana unazad, gledajte više od 1.000 naslova u Video klubu - na novom MOVE uređaju za pametno gledanje televizije“, poručuju u Supernovi uoči ovog praznika.

I zato, posetite Supernova poslovnice i iskoristite jedinstvenu priliku!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track