DOVEDITE SE KONAČNO U RED, NIJE NIMALO TEŠKO: Recite zbogom lošim navikama i poradite na sebi
Foto: Shutterstock

Morate biti svesni svojih mana da biste ih korigovali

DOVEDITE SE KONAČNO U RED, NIJE NIMALO TEŠKO: Recite zbogom lošim navikama i poradite na sebi

Zabava -

Ostavljam cigarete, krećem na dijetu, hraniću se zdravije...

To su neke od novogodišnjih odluka koje piju vodu koliko i slavlje, dan-dva, a potom padnu u zaborav. Ukoliko stvarno želite da poboljšate život, poradite prvo na sebi i svom karakteru. Dakle, umesto da donesete još jednu novogodišnju odluku koju nećete ostvariti, razmislite o svojim lošim navikama i rešite se bar jedne. Donosimo vam listu najčešćih mana pred kojima zatvaramo oči.

Zavist

ko neko ima nešto što želite, ne budite zavidni, nego se potrudite da to i dobijete. Ljubomora i zavist nikada nikome nisu doneli ništa dobro.

Ne upoređujte se

Zašto se upoređujete s drugima? Niko nije isti, svaka osoba u životu drugačije funkcioniše. Zato budite svoji i oplemenite svoj život onako kako vama odgovara. To što je neko lepši ili uspešniji od vas, ne znači da je bolji čovek i da živi bolje nego vi.

svađa, bes, rasprava
foto: Profimedia

Izbegavanje Izbegavanje problema nije rešenje. Sve nas na kraju stigne ono što nismo rešili na vreme. Što se pre suočite s problemom, biće manje negativnih posledica.

Ne budite neprijatni

a, život zaista zna da bude veoma stresan i ljudi mogu da budu drski, ali to nije izgovor da i vi budete grubi. Kad bi većina odbacila ovu lošu naviku, lepo ponašanje postalo bi normalna pojava. Krenite s promenama menjajući najpre sebe.

posao, razgovor, intervju
foto: Profimedia

Stav žrtve

Ako ste preosetljivi i skloni samosažaljenju, svet oko vas uvek će biti ratna zona, a vi njegova žrtva. Odbacite gnev i odbrambeni stav koji su ugrađeni u vaš mentalni sklop žrtve i život će vam postati mnogo lakši.

Prigovaranje

Prigovaranje ne donosi ni sreću ni uspeh, ono samo pojačava osećaj bespomoćnosti. Ako vas nešto muči, razmislite kako to da rešite. Ponekad je za promenu dovoljno samo malo vežbe i strpljenja, niko, pa ni vi, ne voli da mu neko stalno soli pamet, em što stvara nervozu, em što udaljava ljude jedne od drugih.

Ogovaranje

Ogovaranje je gubitak vremena koji dokazano truje međuljudske odnose. Šta vas briga za tuđe živote, ima toliko lepših tema o kojima može da se priča.

Tračarenje, Ogovaranje, trač, tračare
foto: Profimedia

kurir.rs

Bonus video:

00:17

PRITISNITE OVU TAČKU NA TELU AKO SE OSEĆATE UZNEMIRENO: Dodir ublažava stres, donosi mir, zdravlje i dobru energiju (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track