RENOVIRATE STAN? Evo par saveta o kojima treba voditi računa
Foto: Shutterstock

RENOVIRATE STAN? Evo par saveta o kojima treba voditi računa

Zabava -

Renoviranje stana može biti uzbudljiv, ali i zahtevan proces. Jedan od najvažnijih aspekata renoviranja je pravovremeno organizovanje majstora, jer su dobri majstori često zauzeti i teško ih je pronaći.

Zato je ključno da svoje planove počnete da realizujete što ranije. Da biste osigurali da sve prođe glatko, evo nekoliko ključnih aspekata o kojima treba voditi računa.

Sigurnosna vrata

Sigurnosna vrata su prva linija odbrane vašeg doma. Prilikom odabira, obratite pažnju na materijal od kojeg su napravljena, kao i na kvalitet brave. Čelična vrata su često najsigurnija opcija, ali drvena vrata mogu pružiti dobru zaštitu ako su pravilno ojačana. Takođe, razmislite o ugradnji dodatnih sigurnosnih funkcija, kao što su špijunke ili lanci za vrata.

Kada birate sigurnosna vrata, važno je da uzmete u obzir i estetski aspekt. Vrata bi trebalo da se uklapaju u celokupan izgled vašeg doma. Na tržištu postoji veliki izbor modela i boja, tako da možete pronaći vrata koja će se savršeno uklopiti u vaš prostor.

PVC stolarija

PVC stolarija je popularan izbor za renoviranje stana zbog svoje energetske efikasnosti i dugotrajnosti. PVC prozori i vrata su otporni na vremenske uslove, lako se održavaju i mogu značajno smanjiti troškove grejanja. Prilikom odabira, obratite pažnju na kvalitet profila i stakla, kao i na način ugradnje.

Pored toga, PVC stolarija pruža odličnu zvučnu izolaciju, što može biti posebno korisno ako živite u bučnom okruženju. Takođe, PVC prozori i vrata su dostupni u različitim bojama i stilovima, tako da možete odabrati onu koja najbolje odgovara dizajnu vašeg doma.

Odabir parketa

Parket je klasičan izbor za podove, pružajući toplinu i eleganciju svakom prostoru. Prilikom odabira parketa, razmislite o vrsti drveta, završnoj obradi i debljini dasaka. Takođe, vodite računa o pravilnom održavanju parketa kako bi trajao što duže.

Pored estetskih razloga, parket je odličan izbor i zbog svoje trajnosti i lakoće održavanja. Drvo je prirodni materijal koji pruža izuzetnu udobnost i toplinu. Takođe, ako se pravilno održava, parket može trajati decenijama, što ga čini ekonomičnim izborom na duže staze.

Renoviranje kupatila

Renoviranje kupatila je veliki poduhvat koji zahteva pažljivo planiranje. Prilikom renoviranja, razmislite o rasporedu sanitarija, izboru pločica i osvetljenju. Takođe, ne zaboravite na ventilaciju kako biste sprečili stvaranje buđi. Ako je moguće, razmislite o ugradnji energetski efikasnih uređaja, kao što su štedljivi tuševi ili toaleti sa dvostrukim ispiranjem.

Kada renovirate kupatilo, važno je da razmislite o funkcionalnosti, ali i o estetici. Izbor pločica, boje zidova i sanitarija može značajno uticati na izgled kupatila. Takođe, razmislite o dodavanju dodatnih elemenata, kao što su ugradni ormarići ili police, koji mogu pružiti dodatni prostor za odlaganje. Renoviranje stana je veliki posao, ali sa pravim planiranjem i pažnjom prema detaljima, možete stvoriti prostor koji će vam pružiti udobnost i zadovoljstvo godinama.

Srećno sa renoviranjem!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track