DA LI ŽELITE DA VAM ODMOR BUDE DRUGAČIJI? Sada je pravo vreme za neku egzotičnu destinaciju
Foto: Shutterstock

DA LI ŽELITE DA VAM ODMOR BUDE DRUGAČIJI? Sada je pravo vreme za neku egzotičnu destinaciju

Zabava -

Svako od nas je barem jednom poželeo da, poput pravih avanturista, poseti neku daleku zemlju i upozna se sa prirodnim lepotama, kulturom i životom lokalnog stanovništva, proba nacionalnu kuhinju i okupa se na nekoj od poznatih svetskih plaža. Zahvaljujući digitalnom dobu, u današnje vreme sve je lakše pronaći egzotične destinacije koje možete posetiti i to za veoma pristupačne cene aranžmana i kvalitetnu uslugu.

Međutim, da bi odmor protekao u najboljem redu, potrebno je dobro se pripremiti za put. Traženje odgovarajućeg hotela ili hostela koji odgovara vašim afinitetima i finansijskim mogućnostima, kao i provera leta su dve najvažnije stavke u organizaciji puta. Upoznavanje dalekih zemalja kroz razlilite putopise i knjige svakako ne može biti isto kao lični doživljaj date destinacije, ali je odlična polazna tačka pripreme.

U ovom tekstu, ukazaćemo na određene smernice koje će vam olakšati planiranje i realizaciju putovanja, kako biste mogli nesmetano da uživate u svom savršenom odmoru.

Neka vaša prva destinacija bude za pamćenje – odlučite se za putovanje u Zanzibar

Ukoliko se dvoumite ili jednostavno ne znate koju destinaciju da odaberete, putovanje u Zanzibar je naša preporuka. Ostrvo Tanzanije, na istoku starog afričkog kontinenta, poslednjih godina je postalo prava atrakcija koja nudi kupanje u tirkiznim vodama Indijskog okeana, prelepe bele plaže i luksuznan udoban smeštaj sa vrhunskom uslugom. Međutim, putovanje u Zanzibar nudi i mnogo više od toga.

Ovo tropsko ostrvo začina, svoju istoriju zasniva na međusobnom uticaju različitih kultura Afrike, Evrope, Indije i Bliskog istoka, o čemu svedoči stara, ali živopisna gradska četvrt Stone Town u samom jezgru Zanzibara. Blizina najvećeg ekonomskog i administrativnog centra Tanzanije, Dar es Salama omogućiće vam još jedno bogato iskustvo i pokazati spoj modernog sveta naspram netaknute zanzibarske prirode.

Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju su klimatske prilike, koje su najidealnije od juna do oktobra, tokom sušne sezone, pa bi bilo poželjno da u ovom periodu planirate putovanje u Zanzibar, kada možete u potpunosti da uživate u svojoj rajskoj oazi.

Važno je da dobro pripremite i svoj organizam za nova iskustva – neka probiotici za proliv budu neizostavni deo vaše putne apoteke

Pakovanje je još jedna posebna aktivnost sa kojom bi trebalo početi nekoliko dana ranije, kako ne biste zaboravili ono što vam je najvažnije. Najbolje je da napravite spisak stvari koje su vam potrebne, kako bi bili potpuno spremni za put.

Na listi neophodnih stvari neka vam budu i lekovi protiv bolova, terapija ukoliko neku pijete, kao i probiotici za proliv. Poslednje što želite je da dane provodite ležeći usled stomačnih bolova, prouzrokovanih zbog nenaviknutosti na lokalnu hranu. Zato, neka vam probiotici za proliv budu prvi na listi za pakovanje, kako biste u potpunosti mogli da uživate u svom zasluženom odmoru.

Ukoliko odmor provodite radno, kvalitetan ranac za laptop postaće važan deo vašeg prtljaga

Ukoliko ste jedni od onih koji mogu i moraju svoj posao „nositi“ svuda sa sobom, nije vam strano korišćenje laptopa i telefona kao osnovnih sredstava za završavanje poslova gde god da se nalazite. Kako biste svoj laptop adekvatno spakovali i zaštitili tokom prevoza, nabavite ranac za laptop, koji će ga sačuvati od različitih spoljašnjih uticaja.

Kvalitetan ranac za laptop možete uvek nositi sa sobom, jer je veoma praktičan, a kako je modernog dizajna, odlično se uklapa u svaki stil i lako postaje deo svakodnevnog aksesoara.

Putovanje na egzotične destinacije može biti izvanredno iskustvo koje donosi obilje prednosti i nezaboravnih trenutaka. Ovakvi odmori pružaju priliku za kulturno obogaćivanje, upoznavanje različitih kultura, uživanje u prirodnoj lepoti, aktivnostima na otvorenom, gastronomskim doživljajima i avanturističkim iskustvima. Takođe, omogućavaju potpuno opuštanje i relaksaciju na predivnim plažama ili u luksuznim spa centrima. Bez obzira na vaše interese, egzotične destinacije nude nešto za svakoga i ostavljaju neizbrisive uspomene. Odmor na egzotičnim mestima predstavlja priliku da se izađe iz svakodnevnog okvira i istraži svet, čineći ga iskustvom vrednim svake uložene sekunde.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track