AKO ŽELITE VRHUNSKU KOŠULJU NE TRAŽITE DALJE OD IVANJICE: Oni su bez premca kod nas - materijal 100% Italija, a tek da vidite kroj
Foto: Promo

AKO ŽELITE VRHUNSKU KOŠULJU NE TRAŽITE DALJE OD IVANJICE: Oni su bez premca kod nas - materijal 100% Italija, a tek da vidite kroj

Zabava -

Kada pomislite na premijum domaću modu, prva asocijacija su veliki gradovi, butici, revije, tržni centri. Ne pomislite na Ivanjicu. Tu grešku treba ispraviti.

Iako postoji skoro pola veka, kompanija Roberto Baressi iz Ivanjice je u poslednjoj deceniji promenila fokus i u svoj (i naš) centar pažnje dovela košulju. Međutim, košulje Roberto Baressi su mnogo više od odevnog predmeta.

Činjenica je: lošu košulju možda nećete primetiti, ali dobra košulja uvek ostavlja utisak. Šta je ono što čini vanvremenski klasik za svaku priliku?

Ivanjica, Košulje
foto: Promo

Naravno, detalji: kragna, manžetne, dugmad. Ipak, ključne su druge dve stvari: kroj i – materijal. Upravo ovde je Roberto Baressi bez premca na našim prostorima (a i šire).

Košulje koje uvek drugačije

Tokom poslednjih deset godina, Roberto Baressi šije košulje isključivo od materijala svetski poznatih proizvođača. Najpoznatiji među njima svakako su Loro Piana, Albini i Thomas Mason.

Loro Piana iz Milana je italijanska kompanija specijalizovana za proizvodnju materijala najfinijeg tkanja, a važe i za najvećeg svetskog proizvođača kašmira. Tokom sto godina postojanja, od materijala su svoj svet proširili i na čitave kolekcije odeće vrhunskog kvaliteta, dizajn enterijera, obuću i aksesoare. Ukratko, ako tražite najbolji kvalitet, prvi izbor je Loro Piana.

Srž kompanije Albini je italijanski stil – uvek i zauvek. Zato su i svi materijali koje kreiraju i stvaraju 100% Italija. Ovu kompaniju danas vodi peta generacija iste porodice, sa jednakim žarom i predanošću kao i pre sto četrdeset godina. Njihovi materijali, u potpunosti proizvedeni na tlu Italije, jesu čisto savršenstvo. Kombinujući tradiciju, eleganciju i umetnički izraz, iz godine u godinu stvaraju osnovu svake dobre košulje.

Ako ipak želite malo engleskog dendizma u svojoj odeći, izabraćete materijale kompanije Thomas Mason. Ovde se prepliću kreativna vizija, savremeni izraz i ekscentričnost po kojoj je britanski stil čuven. Bez obzira za koji dezen se odlučite, košulja će biti klasik za sva vremena.

Nasleđe koje se neguje

Filozofija kompanije Roberto Baressi leži u jednoj osnovnoj ideji: kvalitet u svakom koraku izrade. Zato se sve bira.

Ivanjica, Košulje
foto: Promo

Nakon odabira materijala, na red dolazi kroj. Biraju se i oblik kragne, dužina manžetni i dugmad. Bilo da se radi o ready-to-wear kolekciji ili o made-to-measure jedinstvenim košuljama po meri, košulje Roberto Baressi izdvajaju se po izradi.

Uspeh koji su postigli u prethodnih deset godina govore da ne mora uvek da se bude u centru događanja, jer kvalitet uvek pronađe svoj put. U godini jubileja ponosni su što su Ivanjicu čvrsto obeležili na modnoj mapi Srbije i što se klijenti iznova vraćaju da prošire svoje kolekcije košulja Roberto Baressi. A to je ono što čini najbolje.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track