ŽELIŠ NOVU BAŠTENSKU GARNITURU OVE SEZONE, ILI MOŽDA BAZEN? Imamo sve!
Foto: Promo

ŽELIŠ NOVU BAŠTENSKU GARNITURU OVE SEZONE, ILI MOŽDA BAZEN? Imamo sve!

Zabava -

Znamo da te prolećno sunce posebno inspiriše da obogatiš i ulepšaš baštenski kutak, a obećana okupljanja sa prijateljima i porodicom dodatan su motiv da na vreme pripremiš dvorište, terasu ili baštu. Od čega krenuti? Naravno, od baštenskih garnitura, jer njima pripada počasno mesto tvoje oaze na otvorenom. Da li postoji lepše mesto za prvu jutarnju kafu tokom leta ili lagani večernji aperitiv od dvorišnog kutka?

Prvi zadatak dobre baštenske garniture je da svojom udobnošću “poziva” na opuštanje i relaksaciju, skladno se uklapajući u postojeći eksterijer. Bez obzira da li se radi o malom ili većem prostoru, cilj je pametno iskoristiti slobodne površine i pozicionirati garnituru tamo gde će biti najprijatnije za sedenje. Ukoliko postoji prirodna hladovina u tvom dvorištu, utoliko je zadatak lakši, i celokupan scenario je već tu. Ako ne, dovoljno veliki suncobran biće odlično rešenje kako bi boravak na suncu bio prijatan.

Zavisno od ličnog stila i preferencija, ali i od budžeta, možeš da biraš baštenske garniture od ratana ili poliratana, metala, plastike ili drveta, i svaki od ovih materijala ima određene prednosti. Pošto se radi o nameštaju za spoljnu upotrebu, neka tvoj fokus bude na tome da materijali budu izdržljivi, da se lako održavaju i budu otporni na različite vremenske uticaje, ali da svim ovim karakteristikama ne gube na estetici. Jer, lepota je ipak oku bitna.

Imaj u vidu raspoložovi prostor za odlaganje u kom ćeš smestiti garnituru onda kada se ne bude koristila, i adekvatnu zaštitu do naredne sezone.

Gde je dvorište tu je i bazen

Ako govorimo o potpunom letnjem uživanju na otvorenom onda je bazen za dvorište neizostavan. Jednostavno, bazen je zabava za celu porodicu.

Pre kupovine, izmeri prostor u kom planiraš postaviti bazen. Uzimajući u obzir veličinu, važno je ostaviti dodatni prostor oko bazena za sigurno kretanje i eventualnu dodatnu opremu. Materijal od kojeg je bazen napravljen treba biti robustan i sposoban da izdrži različite vremenske uslove. PVC i ojačani vinil su najčešći izbor, jer su izdržljivi i pružaju dobru otpornost na probijanje i habanje.

Odaberi lokaciju koja je ravna i bez oštrih predmeta, kamenja ili grana koje bi mogle probiti dno bazena. Preporučuje se upotreba podloge za bazen koja će zaštititi dno bazena od oštećenja.

Bazen u dvorištu zahteva i adekvatno održavanje, jer sigurni smo da želiš zaroniti u kristalno čistu vodu i obezbediti sigurnost za kupače, posebno ako bazen koriste mala deca.

Kvalitetan sistem filtracije je neophodan, a preporuka je i posedovanje usisivača kojim ćeš lako i brzo ukloniti prljavštine sa dna bazena, a mrežice ćeš skoro pa svakodnevno koristiti za uklanjanje sitnijeg otpada ili lišća sa površine vode.

Ne brini gde ćeš to sve kupiti, jer je ePlaneta mesto gde ćeš naći baš sve za baštu i dvorište. Zato se prepusti ponudi i već sada poruči sve što ti je potrebno.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track