ISTINITA PRIČA: Poruka jača i od njaboljeg holivudskog scenarija!

Čudo na Floridi

ISTINITA PRIČA: Poruka jača i od njaboljeg holivudskog scenarija!

Zabava -
Džudi vlasnica hotela na floridi prilikom jutranjeg čišćenja plaže pronašla je plastičnu flašu koja je plutala u plićaku, ali nije mogla ni zamisliti kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti

MAJAMI - Poruke u boci obično su rezervisane za romantične filmove i gusarske priče, a da to može biti uzbudljivo i u stvarnom životu potvrđuje i priča sa floride.

Džudi vlasnica hotela na floridi prilikom jutranjeg čišćenja plaže pronašla je plastičnu flašu koja je plutala u plićaku, ali nije mogla ni zamisliti kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti. Naime u flaši koja je delom bila napunjena peskom Džudi je primetila poruku i novčanicu od jednog dolara. Kada je izvadila poruku otkrila je da nije reč o nekom zaigraniom dečaku, i da zapravo u njoj nije pesak nego pepeo. Na žutom papiru je pisalo:

“Moj suprug Gordon Skot Smit je voleo da putuje. Nazovite me i javite gde ste ga pronašli”. Uz tu je poruku pronašla joj jedan ispisani papir i dve novčanice od jednog dolara. Druga poruka je dodatno pojašnjavala neobičan morski paketić.

Gordon je bio Bevin suprug gotovo 27 godina pre nego što je iznenada umro od izliva krvi u mozak u martu 2012.godine. Njegova je supruga htela je prosuti pepeo u more u njegovom omiljenom letovalištu Big Pine Key, ali pre nego što je to učinila, pala joj je na pameti ideja sa kojom bi uspomena na njegov život trajala puno duže.

Pepeo je ubacila u flašu, kao i poruku i novčanicu od jednog dolara kako bi je pronalazač mogao nazvati i javiti gde je Gordon doputovao. Prvi pronalazač bio je Ros koji ga je pronašao u mestu Islamerada. Krajem jula našao se u Džudinim rukama koja ga je iz plastične flaše za vodu ‘preselila’ u plastičnu flašu ruma, jer je na putovanje izvorno krenuo u staklenoj flaši tog gusarskog pića.

Nakon što nazvala Bev u Tenesi, Džudi je organizovala okupljanje u znak sećanja na Gordona, zaljubljenika u putovanja i ribolov, a zatim ga otpratila na nastavak putovanja koje će, nadamo se, trajati još jako dugo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track