Najnovije vesti

POLETEO LETEĆI AUTOMOBIL: Kad je gužva u saobraćaju povuci palicu! (VIDEO)
Foto: Youtube

Pionirski festival u Beču

POLETEO LETEĆI AUTOMOBIL: Kad je gužva u saobraćaju povuci palicu! (VIDEO)

Auto
00:00h
Aeromobil, kako su nazvali ovu mašinu, može da preleti skoro 700 kilometara s punim rezervoarom, a kad skupi krila, može da stane na obično parking-mesto
1 / 7 Foto: Youtube

Najnovije leteće vozilo Aeromobil 3.0 predstavljeno je danas na Pionirskom festivalu, koji se održava u Beču. Pomenuta futuristička mašina, koja je deo eksperata iz Slovačke, ranije je već jednom letela, međutim sada je prvi put testirana u realnim uslovima.

Aeromobil, kako su nazvali ovu mašinu, može da preleti skoro 700 kilometara s punim rezervoarom, a kad skupi krila, može da stane na obično parking-mesto.- Aeromobil je leteći automobil koji može da iskoristi postojeću infrastrukturu za avione i automobile, a otvara vrata za putovanje od vrata do vrata - kažu u toj kompaniji.

Ova verzija je treća koju su napravili.- Na ovom konceptu radimo od 1990. godine. Naš prvi model izgledao je veoma bizarno i ne bi mogao da se koristi svakodnevno. To je bio znak da moramo da poboljšamo koncept kako bi leteći automobili postali integralan deo drumskog saobraćaja - kaže Tatjana Veber, portparol kompanije „Aeromobil“.

Ona dodaje da su stručnjaci za avijaciju dali dobre ocene letelici, da su pohvalili dizajn, ali i tehničko rešenje transformacije.- Vozilo je napravljeno tako da koristi običan benzin za vožnju i let - kaže Veberova.Kompanija je radila testove na drumu i u vazduhu i vozilo je zasad veoma uspešno.U njemu mogu da budu dve osobe.

Aeromobil  Avion                    AutoMotor              rotaks 912    rotaks 912Maks. brzina:    200 km/h    160 km/hMin. brzina       60 km/h    -Domet                 700 km         875 kmPotrošnja            15 l/h           8 l/100 kmDužina                   6 m             6 mŠirina                    8,2 m           1,6 m

http://www.youtube.com/watch?v=BdeEUh1XHZQ
http://www.youtube.com/watch?v=kzYb68qXpD0#t=221

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...