ODMETNIK: Džip Renegejd stigao u Srbiju

PREMIJERA

ODMETNIK: Džip Renegejd stigao u Srbiju

Auto -
Najmanji džip namenjen je mlađim kupcima, ali poseduje gotovo sve što i veći članovi porodice
1 / 5

„Džip“ je 2014. postavio lični rekord sa milion prodatih modela, ali plan je da se do 2018. godine ovaj rezultat poveća na 1,9 miliona jedinica! Upravo zato - došao je „renegejd“!

Prodaja novog krosovera u Srbiji počinje krajem januara 2015. godine, ali je Kurir imao priliku da se upozna s performansama novog modela na stazi i of-roud poligonu Nacionalne vozačke akademije u Subotištu.

Dobra vest je to što će osnovni „renegejd“ (eng. odmetnik) koštati manje od 20.000 evra, navode iz generalnog uvoznika, kompanije „Fijat automobili Srbija“. Ovaj mali „džip“ ima 12 motora, a opciono se može dobiti veliki deo opreme koji je rezervisan za skuplje modele. Šest vazdušnih jastuka je standard, a dobio je maksimalnih pet zvezdica na kreš testu Euro NCAP.

Dugačak je 4.222 milimetra, komotno se vozi četvoro putnika. Obraća se pre svega mladim kupcima, što jasno proizilazi iz dizajna. Iako ne odstupa od kockastog DNK fabrike, po karoseriji ima brojne ukrase, pre svega X zadnja svetla. Osnovni model je benzinac 1,6 sa 110 KS. Ima četiri verzije - „sport“, „longitud“, „limited“ i „trejlhok“. Ima i 1,4 benzince sa 140 KS i 170 KS (automatska transmisija sa devet brzina i 4 x 4 pogonom), zatim 1,6 „multidžet“ sa 120 KS, i 2,0 „multidžet“ sa 170 KS...

Na svim točkovimaNAPREDAN POGON 4 X 4„Renegejd“ ima dva nova napredna 4 x 4 sistema - „džip aktiv drajv“ i „džip aktive drajv lou“ s ekskluzivnim sistemima za isključivanje pogona na zadnjoj osovini, tako da prelazak sa pogona na prednjim točkovima na sva četiri točka teče glatko. Osnovni model ima prednji pogon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track