VISOKI IQ: Nova generacija Smart Fortua i Forfora

AKTUELNO

VISOKI IQ: Nova generacija Smart Fortua i Forfora

Auto -
Naslednik je zadržao pogon na zadnjim točkovima, a pokreću ga najsavremeniji atmosferski trocilindrični 1,0 motori od 60 i 71 KS

Super mini-model nemačkog giganta „Dajmler“ - „smart fortu“ nove generacije posle svetske premijere na pariskom salonu automobila nastupa ofanzivnije nego ranije, a pojačan je verzijom sa petoro vrata koja nosi poznati naziv „forfor“.

Novi „pametnjaković“ (smart na engleskom znaci pametan) dobio je potpuno novo lice i znatno izraženiji prednji deo. - Novi „smart fortu“ koristi provereni koncept, nudeći više prostora, više boje, više opreme, a dužina vozila ostala je jedinstvena kao što je i bila, samo 2,69 metara - rekla je Anet Vinkler, CEO „smarta“.

„Smart“ je zadržao pogon na zadnjim točkovima, a pokreću ga najsavremeniji atmosferski trocilindrični 1,0 motori od 60 i 71 KS. U ponudi je i turbobenzinac od 0,9 litara, koji razvija 90 KS i 135 Nm. Prenos snage obavlja se preko manuelnog menjača sa pet brzina ili šestostepenog automatskog menjača s duplim kvačilom „tvinamik“. Da je novi „smart“ pravi gradski zvrk, govori i impresivni prečnik kruga okretanja, koji iznosi samo 6,95 metara.Unutrašnjost „gađa“ mlade i aktivne osobe. Ima brojne mogućnosti za personalizaciju. Dominira dvodelna instrument tabla s velikim satom i izdvojenim ekranom za info-zabavni sistem koji „lebdi“ na centralnom delu.

ProduženDOSTUPAN I SA PETORA VRATA„Forfor“ sad predstavlja klasičnu produženu verziju manjeg modela, bez velikih stilskih razlika kao što je bio slučaj s generacijom „forfor“ koja se proizvodila od 2004. do 2006. godine. Novi „forfor“ sad meri 3,49 metara i ima međuosovinsko rastojanje od 2,49 m.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track