Automobilisti i motociklisti uz podršku AMSS planiraju izgradnju novog autodroma u Srbiji!

Sajam sporta

Automobilisti i motociklisti uz podršku AMSS planiraju izgradnju novog autodroma u Srbiji!

Auto -
Za sada postoje dve potencijalne lokacije za izgradnju staze. Autodrom treba da ispuni najviše bezbednosne standarde, kao i da svojim karakteristikama omogući najbolje uslove za razvoj srpskog automobilizma

Vodeći automobilisti i motociklisti Srbije, uz podršku Ministarstva za sport i omladinu i Auto-moto saveza Srbije, okupili su se na Sajmu sporta i saglasili se o neophodnosti nastavka razvoja auto i moto sporta u Srbiji. Izgradnja autodroma za trening i trke automobila i motocikala je prioritet, kao i saradnja svih sportskih saveza, rečeno je na sastanku visokih sportskih funkcionera.

Tim povodom na Sajmu sporta razgovarali su Mirko Butulija, predsednik AMSS, Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS, Čedomir Brkić, najtrofejniji srpski automobilista, Dejan Čolović, predsednik Auto i karting saveza Srbije, i Dragan Stanković, predsednik Moto saveza Srbije.Za sada postoje dve potencijalne lokacije za izgradnju staze. Autodrom treba da ispuni najviše bezbednosne standarde, kao i da svojim karakteristikama omogući najbolje uslove za razvoj srpskog automobilizma. Reč je o jednom od ključnih preduslova za razvitak i popularizaciju automobilskog sporta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track