Šampionat Srbije: Nagrađeni najuspešniji automobilisti u 2014. godini
Foto: Pr Slike

Šampionat Srbije: Nagrađeni najuspešniji automobilisti u 2014. godini

Auto -
Ministarstvo omladine i sporta nastojaće da se srpski automobilizam dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih

Uz podršku Auto moto saveza Srbije i grada Beograda, Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) organizovao je svečanu dodelu nagrada za najbolje takmičare u auto sportu u Srbiji za 2014. godinu. Pored šampiona, nagrađeni su i svi oni koji su dali doprinos razvoju srpskog automobilizma u prethodnoj godini, a specijalna priznanja uručena su ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Sefanoviću u čije ime je nagradu primio državni sekretar MUP Milosav Miličković, kao i predsedniku AMSS Mirku Butuliji.Pred više od 200 zvanica, ministar Vanja Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi. “Velika mi je čast da Ministarstvo omladine I sporta učestvuje u razvoju domaćeg auto sporta”. Uspeh ovih automobilista pokazatelj je da postižemo rezultate na svetskom nivou, zbog čega je popularnost auto sporta u Srbiji u porastu. Ministarstvo omladine i sporta nastojaće da se srpski automobilizam dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih, izjavio je ministar, poželevši takmičarima još bolji plasman u narednoj sezoniPrimivši nagradu, predsednik AMSS Mirko Butulija izjavio je kako je Auto moto savez Srbije u protekloj godini pokazao odgovornost prema automobilizmu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i međunarodnim okvirima, ali da je ipak posebno ponosan što se posle dugog niza godina ovaj sport vraća pod okrilje AMSS, koji je nosilac celokupnog auto i moto sporta u Srbiji.

Butulija je najavio kako će Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS), vraćajući se korenima, u narednom periodu postati deo sportskog komiteta AMSS. On je u ime AMSS obećao da će nastaviti da pomaže automobilizam u Srbiji, kako bi u novoj takmičarskoj sezoni bili ostvareni još bolji rezultati, I istakao da će učiniti sve da auto sport bude promovisan na pravi način, kako zaslužuje. Potom je uručio zlatne kacige najboljim takmičarima.Šampionat Srbije 2014 obeležili su Aleksandar Ristić (karting), Branko Ćopić (kružne trke), Goran Čulić i Miodrag Stojanac (reli nacionalni šampionat), Vukašin Tomić (reli nacionalni šampionat) i Predrag Lamaša (brdske trke) koji su sa ponosom kući poneli osvojene zlatne kacige. Pored njih nagrađeni su najbrži takmičari iz svih šest disciplina, a Ristić Aleksandar dobio je najprestižniju nagradu ovog šamionata, dijamantsku kacigu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track