(VIDEO) PLEJBOJ GA DOBIO NA POKERU: Priča o bugatiju koji je bio na dnu jezera 73 godine
Foto: Youtube/Printscreen

Legenda

(VIDEO) PLEJBOJ GA DOBIO NA POKERU: Priča o bugatiju koji je bio na dnu jezera 73 godine

Auto -
Jedan luksuzni "bugati" bio je na dnu jezera 73 godine jer vlasnik nije želeo da plati troškove carine.

Veće decenijama svima koji žive u okolini jezera Mađore bila je poznata priča, gotovo legenda, o Bugatiju iz jezera. Ovaj "bugati" iz 1925. godine pripadao je čuvenom vozaču Reneu Drajfusu koji ga je, međutim, izgubio na pokeru 1934. u Parizu. Dobitnik je bio izvesni Adalbert Bode, švajcarski plejboj.

Bode je krenuo kući u svojoj novoj mašini, ali bez dinara u džepu tako da nije mogao da plati potrebne takse kada je stigao na švajcarsku granicu. Samo je odšetao, ostavivši carinicima da vide šta će sa "bugatijem". U ono doba, "bugati" star oko 10 godina nije bio neke vrednosti pa su ga carinici na kraju bacili u jezero.

Priča je postala i deo lokalnog folklora i tek 60-ih godina ronilac Ugo Pijon je odlučio da ga nađe. 1967. godine našao ga je jedno 50 metara ispod vode. Postao je prava podvodna atrakcija, međutim, automobil je izvađen iz jezera tek 2009. godine.

Pomenuti model napravljen je u Italiji, a prvi put je registrovan u Francuskoj. Automobil je imao 4 cilindra, 1,5 litarski motor i mogao je da dostigne brzinu od 160 kilometara na sat.

Na kraju, našao se na aukciji, a osvojio ga je američki muzej iz Oksnarda koji je odlučio da ga ne restaurira već su ga izložili u tom raspadnutom stanju.

(Vintage News)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track