KURIR NA PREMIJERI VOLVOA S90 U LJUBLJANI: Švedska ofanziva u premijum segmentu!
Foto: KURIR

Regionalna prezentacija

KURIR NA PREMIJERI VOLVOA S90 U LJUBLJANI: Švedska ofanziva u premijum segmentu!

Auto -

Misija "Volvoa" je da do 2020. godine postane najprogresivniji automobilski brend. U toj misiji vozila moraju da budu što manje komplikovana za upotrebu, a na prvom mestu ostaju sigurnost, napredak u kvalitetu i posvećenost životnoj sredini!

Novi S90 naslednik je modela S80. Prvi utisak sa statične prezentacije ističe vrhunski savremeni dizajn, odličnu završnu obradu i kvalitet enterijera. Ono što je za "Volvo" uvek bilo karakteristično ugrađeno je u ovaj najsavremeniji švedski model. Reč je pre svega o naprednoj bezbednosnoj aktivnoj i pasivnoj opremi, vrhunskom multimedijalnom sistemu. Jasno je da luksuzom imaju nameru da udare na nemačko sveto trojstvo - "Mercedes", BMW i "Audi".

Pogonske jedinice čine 2,0-litarski motori različitog tipa i snage. Osnovni model pokreće D4 turbo-dizel ima 190 KS, a tu je i snažnija D5 jedinica sa 225 konjskih snaga. Gamu benzinaca čine tri motora sa natpunjenjem - T5 turbo sa 245 KS, T6AWD sa turbo i mehaničkim kompresorom sa čak 320 KS, dostupan samo na određenim tržištima. Tu je i T8 AWD plag-in hibrid, koji je zapravo T6 sa dodatnim elektromotorom, koji ima čak 407 konjskih snaga!

Očekuje se da će na tržištu Srbije biti najzanimljivji dizel D4, a pomenuti osnovni S90 D4 koštaće oko 48.000 evra. U Srbiji će moći da se naruči od juna, a prve isporuke se očekuju u septembru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja