PANAMERA KARAVAN: Lubeničar s genima plemića!

Poklonici brenda opet u šoku

PANAMERA KARAVAN: Lubeničar s genima plemića!

Auto -

Sport turizmo „Porše“ karavan za utehu ima iste performanse kao „sedan“, dok se prednost odnosi na dodatne litre prtljažnika i mesta za glavu u drugom redu

Ferdinand Porše se (ponovo) prevrće u grobu, pišu po forumima! Na tržište, naime, stiže još jedan karavan - ništa čudno da na zadnjem poklopcu ne piše „porše“!Posle glasina da „panamera“ dobija novu izvedbu, pred nama su prve zvanične fotografije. Podsetimo, jedan od najtežih udaraca za poklonike nemačke marke pre nekoliko godina bio je „kajen“. Taman su se navikli, a onda je pod haubu ovog SUV stigao dizel motor. Sada imamo i „lubeničara“...S druge strane, veliki je broj poklonika novog trkača jer verzija „šuting brejk“ ima moćnu „zadnjicu“. Široka svetla pozadi ublažila su podignuta peta vrata, a uz to su prisutni i difuzor sa četvorostrukim izduvom. To će posebno dobiti na značaju kod verzije sa V8 biturbo benzincem od četiri litara i 542 konjske snage.

Sistem „ino drajv“, koji kombinuje video, kamere i podatke o navigaciji... Porše sport turizmo
Sistem „ino drajv“, koji kombinuje video, kamere i podatke o navigaciji... Porše sport turizmo

Karavan je dobio ime po konceptu iz 2012, nazvanom „sport turizmo“. Za utehu je to što nova „panamera“ ima sličan zadnji kraj, pa je ovo opravdanje za vlasnike kojima je neophodan dodatni prtljažni prostor. Prednost je i dodatan prostor za glave putnika u drugom redu.Podsetimo, „panamera“ ima vazdušno oslanjanje, ali i opciono zakretanje zadnjih točkova. Uveden je i sistem „ino drajv“, koji kombinuje video, kamere i podatke s navigacije, pomoću kojih skenira tri kilometra puta ispred vozila kako bi preciznije odredio važne parametre za vožnju.

Vađenje... Za utehu četiri izduva
Vađenje... Za utehu četiri izduva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track