Alfisti oborili Ginisov rekord!

I Srbi pojačali evropski skup

Alfisti oborili Ginisov rekord!

Auto -
Ljubitelji italijanskog brenda u Gorjanskom u Sloveniji napravili kolonu od čak 526 automobila "alfa romeo", a svoj doprinos dali i članovi Alfa Romeo kluba Srbija
1 / 10

Samo jedan "alfa romeo" može da vas ostavi bez daha, a u nedelju ih se u Sloveniji okupilo čak 526! Možete li samo da zamislite da punih pola sata pored vas prolaze samo "alfe"? E, pa, desilo se.

Pod parolom "Alfisti svih zemalja, ujedinite se", u malom mestu Gorjansko oboren je Ginisov rekord - bio je to najduži konvoj "alfi" ikad. Prethodni rekord postavljen je 2010. godine u Epsomu u Velikoj Britaniji, kada se na jednoj pisti provozalo "samo" 312 automobila ovog legendarnog brenda.Obaranju rekorda svoj doprinos su dali i srpski alfisti, članovi Alfa Romeo kluba Srbije, koji su uz kolege iz Slovenije, Hrvatske, BiH, Italije, Francuske, Austrije i Švajcarske napravili jednu od najboljih auto-fešti u Evropi.

Impresivna je bila vožnja krivudavim putem od Gorjanskog do Opatje sela, a stanovnici lokalnih mesta s divljenjem su posmatrali ovu "zmiju", sublimaciju neprevaziđenog dizajna i ljutih mašina.Meštani su posebno bili oduševljeni pojavom "alfi" srpskih tablica, jedan stariji Slovenac je čak povikao:- Vidi ove odakle su došli. To, Beograd!Predstavnici Alfa Romeo kluba Srbije dobili su i posebnu zahvalnicu za učestvovanje u obaranju Ginisovog rekorda. David Zega, predsednik Alfa Romeo kluba iz Kraškog Gradeca, koji je bio organizator skupa, kaže da je broj automobila prevazišao sva očekivanja.

- Verovali smo da možemo da oborimo rekord. Trebalo nam je 313 automobila, ali neverovatno je da ih došlo 526. To zaista niko nije očekivao. Hvala svima koji su učestvovali u ovome. Mi smo već poslali materijal s ovog događaja u Ginisovu kancelariju u Sloveniju. Oni sad nemaju izbora nego da nam priznaju taj rekord, jer smo imali zapisničare i svedoke - kaže Zega.

Ljubitelji popularnog italijanskog brenda imali su šta da vide. Od "đulijete berline" iz 1956, preko starih "spajdera", GTV..., pa do najnovije "đulijete QV", nije se znalo koja je lepša i atraktivnijia. Mnogi su sa uzdahom posmatrali primerke stare nekoliko decenija, čija vrednost se meri u desetinama hiljada evra. Ipak, za njihove vlasnike vrednost jednostavno nema granicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja