(FOTO) MERCEDESI NA JAHORINI: Predstavljen GLC kupe!
Foto: Stefan Jokić

Karavani s trokrakim zvezdama osvojili bespuća na 2.000 metara

(FOTO) MERCEDESI NA JAHORINI: Predstavljen GLC kupe!

Auto -

Najnovije luče iz „Mercedes Bencove“ kolekcije, moćni SUV GLC kupe, manja je verzija GLE kupea i specijalista je za sve terene

1 / 5 Foto: Stefan Jokić

„Star import“, generalni distributer „Mercedes Benca“ u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, prošle nedelje na Jahorini organizovao je terensku vožnju, kao i promociju novog GLC kupea, koji spaja mogućnosti SUV vozila i dinamičnog kupea srednje veličine.Na obroncima snegom pokrivene Jahorine, kroz dve ofroud deonice, imali smo priliku da se uz spektakularan pogled sa 1.916 metara nadmorske visine uverimo u terenske sposobnosti SUV modela „mercedesa“, predvođenih novim GLC kupeom. Pored njega, na raspolaganju su nam bili GLC, GLE, GLE kupe, GLS, kao i G-klasa.Po zavejanom i klizavom šumskom putu, u glavnoj ulozi bio je 4MATIC sistem pogona na svim točkovima. Sa modulom „Dynamic body control“ neravnine na terenu gotovo se ne osećaju u kabini.Iako na prvi pogled manji od GLC, na kom je baziran, novi GLC kupe je 7,3 cm duži od SUV modela. Zbog zakrivljenog krova, smanjen je prostor za glavu putnika na zadnjoj klupi, a napravljen je kompromis i sa prtljažnim prostorom. S druge strane, ima više nego dovoljno prostora za noge putnika prosečne visine. Vozilo koje smo imali priliku da probamo nosi oznaku 220D i opremljeno je 2,2-litarskim turbodizel-motorom sa 170 konjskih snaga.Od 0 do 100 stiže za 8,3 sekunde, a prosečna potrošnja je tek nešto iznad pet litara.

NomenklaturaIMENA „MERCEDESOVIH“ TERENACAKada je reč o nomenklaturi SUV modela, kao svojevrsni omaž legendarnoj G-klasi, svi SUV modeli imaju u svom nazivu GL kao prva dva početna slova. G u ovom slučaju označava poreklo automobila. L je slovo koje stalno figurira kroz „Mercedesovu“ istoriju. Sledi treće slovo koje ukazuje na vezu sa odgovarajućom osnovnom serijom modela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track