PREMIJUM G-DRIVE GORIVA KOMPANIJE NIS: Saveznik automobila u borbi protiv zimskog minusa
Foto: Profimedia

ZA ZIMU BEZ BRIGA

PREMIJUM G-DRIVE GORIVA KOMPANIJE NIS: Saveznik automobila u borbi protiv zimskog minusa

Auto -

U iščekivanju predstojećeg zimskog odmora, uveliko traju pripreme za putovanje. Bilo da smo ljubitelji skijanja i zimskih sportova ili samo želimo da u porodičnom okruženju uživamo u miru i tišini okruženi snežnim planinskim vrhovima, svima nam je cilj isti - da dugoočekivani zimski odmor na omiljenoj planinskoj destinaciji protekne u dobrom raspoloženju i bez neprijatnih iznenađenja.

Prave prolećne temperature koje nas povremeno iznenade u zimskim mesecima, ne treba da zavaraju putnike koji na zimovanje kreću sopstvenim automobilom jer je temperaturni minus u višim planinskim predelima praktično i dalje svakodnevnica. Iz tog razloga stručnjaci savetuju upotrebu odgovorajućeg pogonskog goriva sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama, pogotovo kada je reč o dizel derivatu koji je podležan “smrzavanju” na niskim temepraturama što može da prouzrokuje blokiranje dotoka goriva i nemogućnost startovanja motora. Ipak, kako navode u NIS-u koji raspolaže najvećom maloprodajnom mrežom naftnih derivata na domaćem tržištu, kada je u pitanju kvalitet dizel derivata iz Rafinerije nafte Pančevo, bezbrižno putovanje je zagarantovano jer je na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama potrošačima dostupno dizel gorivo sa poboljšanim niskotemperaturnim karakteristikama i unapređenom tačkom filtrabilnosti koja obezbeđuje optimalanu funkcionalnost vozila čak i na ekstremno niskim temperaturama. Istovremeno, kako ističu u NIS-u, svoju ponudu su obogatili i premijum G-Drive Diesel derivatom koji dodatno sadrži kompleks aditiva poslednje generacije čime se obezbeđuje efikasnije sagorevanje goriva kao i poboljšane performanse motora čak i kada su temperature daleko ispod nule. Uz to, tu su i antikorozivne komponente kao sastavni deo G-Drive goriva radi efikasne zaštite čitavog sistema za gorivo u svim vremenskim prilikama, uključujući i debeli zimski minus.

Iako u mislima već uveliko osvajamo ski staze ili u nekom od mnogobrojnih planinskih kafića uživamo u ukusu tople čokolade ili kafe, činjenica je da nas do željenog odredišta dele kilometri vožnje. Svi smo ”gladni” zimskih avantura, ali svakako ne bismo da nas one zadese za volanom. Zato, kako bi izbegli neprijatnosti u vožnji, savet je da se blagovremeno proveri tehnička ispravnost vozila, prekontroliše stanje akumulatora i grejača, funkcionalnost kočnica, stanje filtera goriva, vazduha i ulja, a preporuka je i da se koristi kvalitetno motorno ulje kako bi se obezbedila optimalna funkcionalnost motora. Složićete se da je ovih nekoliko koraka koje je potrebno da odradimo do “startovanja motora” mala cena za bezbrižan zimski odmor koji, svakako, zaslužujemo.

Dodatnu zaštitu motoru od mržnjenja i korozije u zimskim mesecima pružiće i NISOTEC Antifriz Longlife 100 koji, razblažen demineralizovanom vodom u odnosu 1:1, pruža izuzetnu zaštitu od korozije svih metalnih delova, dok istovremeno štiti motor i hladnjak automobila i na temperaturama do -37°C. NIS je do kraja marta na svojim benzinskim stanicama obezbedio dodatnu pogodnost za sve potrošače prilikom kupovine ovog proizvoda - uz kupljeni NISOTEC ANTIFRIZ LONG LIFE 100 od 1kg, na drugi kupljeni proizvod potrošač ostvaruje popust od 50%.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track