MUNJA JAČA NEGO IKADA: Opel restilizovao Korsu, dizajnom rame uz rame sa konkurentima, a EVO ŠTA JOŠ DONOSI OD NOVITETA (FOTO)
Foto: Opel

osvežen bestseler

MUNJA JAČA NEGO IKADA: Opel restilizovao Korsu, dizajnom rame uz rame sa konkurentima, a EVO ŠTA JOŠ DONOSI OD NOVITETA (FOTO)

Auto -

Mini segment ulazi sve više u krizu, ali to nije sprečilo Opel da osveži svoj bestseler Korsu i kupcima ponudi jedan ozbiljan paket, kako u smislu dizajna tako i kada je reč o tehnologiji i bogatoj opremi koju novitet donosi.

Poznato je da je Korsa bazirana na francuskoj osnovi (PSA grupa je vlasnik Opela), a upečatljivi elementi dizajna čine osveženi model jednim od najzanimljivijih automobila u segmentu.

Opel Korsa
foto: Opel

Restilizovana Korsa se u velikoj meri stilski oslanja na veću Astru. Na redizajniranom automobilu odmah se uočava nova, tzv. Vizor prednja maska, koja krasi još neke modele iz game brenda Opel.

Ovaj detalj predstavlja osveženje u segmentu gradskih modela automobila, čiji se broj iz meseca u mesec smanjuje.

Opel Korsa
foto: Opel

Među ostalim novostima, vredi spomenuti uvođenje vrhunskih Intelli-Lux LED farova i očekivani poboljšani multimedijalni sistem u kabini.

Iako zatvorena prednja maska nagoveštava električni pogon, Opel i dalje nudi SUS klasiku.

Preciznije, reč je o 48-voltnom "lakom" hibridu sa 75, 100 i 136 KS (u zavisnosti od opcije), dok se snaga na točkove prenosi putem automatizovanog menjača sa duplim kvačilom.

1 / 9 Foto: Opel

Električne verzije imaju 136 i 156 konjskih snaga, a nude do 357 km odnosno 402 km dometa u WLTP test ciklusu.

Ako vam ovi tehnički detalji deluju poznato, to je zato što su "preslikani" sa sestrinskog modela Peugeot E-208.

Za kraj, cene. Bazična SUS verzija u Nemačkoj košta od 18.500 evra, dok električna Corsa startuje sa 37.000 evra. Prve isporuke kupcima očekuju se u četvrtom kvartalu tekuće godine.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track