EVO KAKO SE KINEZI BORE PROTIV BAHATOG PARKIRANJA: Našli način da doskoče nadobudnima, a da li bi ovako nešto radilo kod nas?
Ilustracija, Foto: Kurir

sjajno!

EVO KAKO SE KINEZI BORE PROTIV BAHATOG PARKIRANJA: Našli način da doskoče nadobudnima, a da li bi ovako nešto radilo kod nas?

Auto -

Kako se broj vozača u Kini uvećava svake godine, pred vlastima je sve veći izazov kako da stave pod kontrolu one koji ne poštuju propise. U tom naumu, često pribegavaju neobičnim rešenjima.

parkiranje
foto: Printscreen

Broj automobila u Kini se za jedanaest godina (od 2011. do kraja 2022) uvećao sa 100 miliona na 450 miliona. Jedan od najvećih problema, međutim, za Kineze predstavlja parkiranje.

Kako je objavio jedan korisnik društvene mreže Reddit, da bi zakoni o parkiranju bili poštovani, kineske vlasti pribegle su pomalo neobičnom rešenju: na automobil onih koji se nepropisno parkiraju stavljaju vakuum uređaj koji u sebi ima GPS.

parkiranje, bahato parkiranje
foto: Printscreen/Reddit

Ovaj uređaj pričvršćuju na vrata, a glavni cilj je da oni koji krše zakon budu osramoćeni, jer će svi videti da nisu poštovali pravila.

"Ovaj uređaj ima tajmer i GPS tragač na sebi. Morate platiti kaznu da biste ga uklonili. Grad vam naplaćuje na osnovu toga koliko je dana stajao na vašem automobilu i, ako vam račun bude previsok, mogu da vas pronađu preko GPS-a", piše korisnik koji je objavio sliku.

(Kurir.rs/b92)

Bonus video:

03:45

OVO SU NAČINI KAKO DA ZAŠTITITE VAŠ AUTOMOBIL OD KRAĐE! Eksperti otkrili koje metode lopovi koriste: Evo šta OBAVEZNO DA URADITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track