BRKIĆ EVOCIRAO ŠAMPIONSKE DANE NAJTROFEJNIJE KARIJERE NA BALKANU: Priča o brzini sa Bekom Pavlović! (FOTO)
Foto: Printscreen

BRKIĆ EVOCIRAO ŠAMPIONSKE DANE NAJTROFEJNIJE KARIJERE NA BALKANU: Priča o brzini sa Bekom Pavlović! (FOTO)

Auto -

Čedomir Brkić, najtrofejniji srpski automobilista, oživeo je uspomene na zlatne dane domaćeg automobilizma i dotakao se godućih problema domaćeg moto-sporta.

Gostujući u emisiji kod Mirjane Beke Pavlović, nekadašnje dugogodišnje koleginice sa Trećeg kanala i voditeljke emisije "3K na točkovića" i "Patrola", Brkić je govorio o tome kako je nekada funkcionisao domaći auto sport i izvukao paralele sa dobrom praksom koja se i danas primenjuje. Takođe je označio glavne tačke na kojima je uspešni automobilski sport funkcionisao i naveo da se još mnogo toga može i danas primeniti.

Čedomir Brkić
Čedomir Brkić foto: Printscreen
Mirjana Beka Pavlović
Mirjana Beka Pavlović foto: Printscreen

Podsetimo, Brkić je najpre evocirao dane u kacigi za volanom "fiće", u šampionatu Srbije, 1984. godine. Sledi viša klasa, i "zastava 101", a kasnije i nacionalna klasa, gde sa "jugom" 1987. godine osvaja šampionsku titulu velike Jugoslavije.

Posada... Tomić i Brkić, 16 godina nerazdvojni
Posada... Tomić i Brkić, 16 godina nerazdvojni foto: Printscreen

Slede devedesete, najjača klasa sa "opel astrom", "ford kosvortom" i "micubiši lanserom", sa kojima Brkić osvaja i dijamantsku kacigu. Na kraju i velika nagrada - šampion Centralne Evrope, 2005. godine sa "lanserom" i "subaruom".

Brkić Petar Komljenović
Brkić Petar Komljenović foto: Printscreen

- Za dobar početak zaslužan je Boris Bakić. Sledi saradnja sa Jugoslavom Tomićem, koja je trajala čitavih 16 godina, što je takođe svojevrsni rekord. Ne možemo da izostavimo Škoda-valvolin kup Srbija. Takođe, tu je nezaobilazni Petar Komljenović, vlasnik najvećeg auto-kluba na Balkanu još od devedesetih, Interspeed - prisetio se naš šamion u emisiji.

1 / 7 Foto: Printscreen

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track