GRAĐANI REVOLTIRANI AUTONOMNIM TAKSIJIMA, JEDAN SPALILI! Amerikanci uzeli pravdu u svoje ruke, DALJE NEĆE MOĆI! (VIDEO)
Foto: Printscreen X @michael_vandi

HAOS U SAN FRANCISKU

GRAĐANI REVOLTIRANI AUTONOMNIM TAKSIJIMA, JEDAN SPALILI! Amerikanci uzeli pravdu u svoje ruke, DALJE NEĆE MOĆI! (VIDEO)

Auto -

Besni građani demolirali su i na kraju zapalili taksi bez vozača kompanije Waymo u San Francisku.

U poslednje vreme se sve češće događa da su američki građani nezadovoljni načinima na koji funkcionišu autonomna vozila i smatraju da nisu dovoljno bezbedna.

Situaciju je dodatno pogoršao nedavni slučaj Cruise kompanije, čiji automobil je pregazio jednu ženu koja je prelazila ulicu.

Grupa ljudi u San Francisku je prvo stala oko luksuznog "jaguara", da bi ga zatim šarali sprejevima i razbijali mu stakla, a naposletku su ga zapalili.

U ovoj situaciji dobra stvar je što je u pitanju bio autonomni taksi, odnosno nije bilo vozača unutra. Njihovim vozilima inače upravljaju računari, ali zaposleni mogu daljinski preuzeti kontrolu ako je neophodno.

Kako je preneo portal The Verge, iz kompanije Waymo su im rekli da je do požara došlo nekon što je neko u njihov električni "jaguar" ubacio vatromet.

Waymo zaista važi za jednu od bezbednijih kompanija u ovom polju (nemaju toliko udesa u odnosu na druge), ali je ipak nedavno i jedan njihov taksi učestvovao u saobraćajnoj nezgodi.

Naime, zbog kamiona koji je išao ispred bicikliste, Waymo taksi nije prepoznao čoveka za volanom bicikla, pa je naglo zakočio u rakrsnici ali ga je ipak udario. Srećom, biciklista je lakše povređen.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track