Dušan Borković osvaja Bratislavu

Auto-moto

Dušan Borković osvaja Bratislavu

Auto -
On nastupa u znatno bržem automobilu tokom drugog vikenda ETCC

Popravni u Slovačkoj.Aktuelni šampion Evrope u automobilizmu na brdskim stazama Dušan Borković za vikend nastavlja takmičenje u jednom od najjačih evropskih automobilskih takmičenja - Evropskom kupu za turing automobile (ETCC).U nedelju će u Bratislavi, na Slovakijaringu, biti održane dve trke, a dan ranije i kvalifikacije na istoj stazi. Ono što posebno raduje najbržeg Pančevca svih vremena, jeste to što mu je automobil znatno spremniji nego na startu sezone u Italiji.- Uvek dajem sve od sebe kako bih ostvario najbolji plasman, a verujem da će u Slovačkoj moj trkački automobil „Seat Leon TFSI“ biti u boljem stanju nego na prethodnoj trci i da ćemo postići još bolji rezultat. Prošle godine smo evropski šampionski pohod započeli sa ove stanice i verujem da će nam i u ETCC takmičenju u Slovačkoj ovo biti srećan start - rekao je Borković .

Brzom Pančevcu Slovačka po tradiciji donosi sreću
Brzom Pančevcu Slovačka po tradiciji donosi sreću

Slovakia ring
Slovakia ring

Motocikli na BatajniciZa vikend na pisti vojnog aerodroma u Batajnici startuje domaća sezona u motociklizmu, na kojoj će biti vožena i druga trka za Istočnoevropski šampionat. Organizator je SU moto sportska akademija „Alfa“, treninzi su na programu u subotu, a svečano otvaranje trke zakazano je za 11.30 časova u nedelju. Tačno u podne startuje prvi od deset najavljenih okršaja po klasama, a cena ulaznice je 500 dinara.

Vesnić u MađarskojMilovan Vesnić u Mađarskoj započinje takmičenje u šampionatu srednje Evrope na kružnim stazama. Prvi trkački vikend na programu je 27. i 28. aprila na stazi Hungaroring. Nakon subotnjeg treninga vozi se prva trka, a dan kasnije još jedna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track