UPOZORENJE RODITELJIMA: Ne tetovirajte decu kanom!
Foto: Shutterstock

VAŽNO

UPOZORENJE RODITELJIMA: Ne tetovirajte decu kanom!

Život -

Umesto crteža na ruci koji je trebalo da bude uspomena s odmora, devojčicaje završila u bolnici sa užasnim opekotinama

Privremeno tetoviranje kanom mnogima izgleda kao potpuno bezazlen način za zabavu i u tome ne vide ništa strašno.

Međutim, jedna porodica imala je užasno iskustvo koje je na njihovi ćerkicu Medison Guliver (7) ostavilo velike traume.

Dok su boravili u jednom hotelu u Hurgadi u Egiptu, njena majka dobila je tešku upalu mokraćne bešike, zbog čega je bila prebačena u bolnicu. Dok je ona boravila tamo, decu je čuvao otac, a brat i sestrica su sve vreme majčinog odsustva bili veoma poslušni.

foto: Profimedia

Brat odustao zbog svraba

Kao nagradu za njihovo strpljenje, tata ih je poslednjeg dana odmora odveo do jednog salona da bi za uspomenu uradili privremene tetovaže od crne kane. Medisonin brat Sebastijan (9) već na početku se požalio da ga tetovaža užasno svrbi, tako da je tretman bio prekinut već na početku. Mala Medison je silno želela crtež na ruci i nije se ni na šta žalila. Međutim, problemi su počeli već prvog dana kad su stigli kući u Englesku. Tetovaža je prvo počela užasno da je svrbi, a oko tetovaže se prvo pojavio crveni osip, a nakon toga i užasni veliki plikovi, koji su je nesnosno boleli.

foto: Profimedia

Stanje se zakomplikovalo

Roditelji su je odveli kod lekara, koji joj je dao kremu protiv opekotina, ali pošto ona nije delovala, devojčica je već sledećeg dana završila u hitnoj. Doktori su na njenim opekotinama pronašli velike količine parafenilenedijamina (PPD), hemikalije koja se dodaje boji da duže traje.

Plikovi na njenoj ruci bili su toliko debeli da su specijalisti morali da ih buše kako bi lečili opekotine ispod njih. Na sreću, rane su uskoro počele da zaceljuju, ali će joj ožiljci, nažalost, ostati za ceo život.

Roditelji devojčice upozoravaju sve ljude da budu vrlo oprezni kada je reč o korišćenju kane, naročito one crne, u koju se dodaje opasna hemikalija, da ne bi napravili istu grešku kao oni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track