(FOTO) RADOVALI SU SE DRUGOM DETETU, A ONDA SU SAZNALI NAJGORU ISTINU: On ima 7 tumora, ona rak debelog creva, a bore se KAO LAVOVI
Foto: Printscreen/Facebook

TEŠKA SUDBINA

(FOTO) RADOVALI SU SE DRUGOM DETETU, A ONDA SU SAZNALI NAJGORU ISTINU: On ima 7 tumora, ona rak debelog creva, a bore se KAO LAVOVI

Život -

Mladi par Samanta i Martin, roditelji četverogodišnjeg Mišela, bili su presrećni kada su saznali da im je na putu drugo dete.

Ali njihova sreća nije dugo trajala. Samanta (32) je ubrzo počela da pati od snažnih grčeva i primećivala ke krv u stolici. Znala je da nešto nije u redu.

Doktori su je uputili na kolonoskopiju, ali ona nije želela da uradi pregled zbog straha da će povrediti nerođeno dijete. Nekako u isto vreme, njenog supruga Martina (34) su počele mučiti snažne glavobolje, zbog kojih je često povraćao i imao problema s hodanjem. Prvi nalazi pokazali su tumorske tvorevine u području iza očiju.

Specijalista mu je objasnio da su pronašli sedam tumora na mozgu. Daljnje pretrage su otkrile da se karcinom proširio na pluća, jetru i kosti. Par je bio šokiran ovim vestima. Martin je radio kao instruktor jedrenja, nije pušio i bio je u dobroj fizičkoj kondiciji.

"Još ne možemo da verujemo kakva nas je nesreća snašla", rekla je Samanta.

Ali ovo iskustvo pomoglo nam je da shvatimo i to koliko smo srećni. Martin se odmah počeo pripremati na najgore. Pripremio je testament i dao da se uokvire fotografije kako bi njegova deca znala kako je njihov otac izgledao. Opaka je bolest toliko uznapredovala da Martin nije očekivao da će doživeti rođenje drugog deteta. Snimao se dok je čitao priče za laku noć za ćerku koju nikad neće upoznati.

Ipak, i pored lošim prognozama, doživeo je 12. novembar 2016. i rođenje ćerkice Esme. Ubrzo je usledeo drugi udarac. Njegovoj supruzi Samanti dijagnostifikovan je uznapredovali rak creva.

"Martin je bio van sebe. Jedina stvar koja ga je terala napred bila je pomisao da čak i ako on umre, ja i dalje biti ovde i brinuti o djeci. Znala sam da se moram boriti za svoj život", rekla je Samanta.

"Očajnički sam se vezala za reč onkologa koji je na mojim nalazima napisao: Izlečiv", istaknula je. Samanta je operisala karcinom, a potom je usledilo šest meseci hemoterapije jer se karcinom proširio na limfne čvorove.

Par se i dalje bori, ali dok je Samanta sve bliže ozdravljenju, njen je suprug suočen s lošom prognozama jer je rak na plućima neizlečiv.

"Jednog dana njegov će karcinom pronaći način i nadmudriti lekove", kazala je Samantha o bolesti svojeg muža.

"Možda imamo još pet godina, možda već sutra dođe kraj. Ali trudimo se da nam život ne prolazi u stalnom strahu od smrti".

Objasnila je da su oboje, i pored okrutne dijagnozi, naučili mnogo više da cene život.

"Nastojimo da zadržimo vedrinu, šalimo se kojem je od nas dvoje gore. Humorom pokušavamo da držimo glavu iznad vode", zaključila je Samanta.

Kurir.rs/Mirror/Foto Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track