AKO OVAKO VEČERATE, SMANJIĆETE RIZIK OD RAKA DOJKE I PROSTATE: Evo u koliko sati treba da jedete
Foto: Shutterstock

Sprečite smrtonosnu bolest

AKO OVAKO VEČERATE, SMANJIĆETE RIZIK OD RAKA DOJKE I PROSTATE: Evo u koliko sati treba da jedete

Život -

Promena loših životnih navika odlična je prevencija od karcinoma, ali nova istraživanja pokazuju da vreme u koje večerate ima veliki uticaj na pojavu ovog oboljenja, piše Lepa & srećna.

Istraživanje sprovedeno u Barseloni dokazalo je da osobe koje kasno večeraju imaju veći rizik od pojave karcinoma. Ispitivanje je vršeno na zdravim ženama i muškarcima i na onima koji boluju od karcinoma dojke i prostate, tako što je zabeleženo u koliko sati jedu i kad spavaju.

Dokazano je da osobe koje večeraju pre 9 sati uveče, odnosno dva sata pre nego što odu na spavanje, imaju za 20 odsto manji rizik od karcinoma dojke i prostate u odnosu na one koji legnu da spavaju odmah nakon večere ili večeraju posle 10 sati uveče. Takođe, dokazano je da osobe koje često jedu crveno meso imaju veći rizik od karcinoma, dok oni koji redovno jedu sveže povrće smanjuju ovaj rizik. Poznato je i da se gojite kad jedete kasno uveče, a istraživanja su još ranije pokazala da je gojaznost jedan od uzroka karcinoma. Potrudite se da promenite loše navike i sačuvajte zdravlje!

PROČITAJTE JOŠ:

AKO POJEDETE ŠAKU OVOG VOĆA, SALO ĆE POČETI DA SE TOPI

OVI SIMPTOMI UKAZUJU DA JE VAŠA JETRA MASNA

OVU HRANU JEDETE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA STVARA KAMEN U BUBREGU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track