SUTRA I PREKOSUTRA U NOVOM SADU: Međunarodni simpozijum hirurga Srbije!
Foto: S.S.

SUTRA I PREKOSUTRA U NOVOM SADU: Međunarodni simpozijum hirurga Srbije!

Život -

Na skupu učestvovuju najčuveniji hirurzi koji se bave laparoskopskom, transplantacionom i robotskom hirurgijom

NOVI SAD - Šesti međunarodni simpozijum hirurga Srbije održaće se sutra i prekosutra u Novom Sadu, a na njemu će učestvovati najčuveniji hirurzi koji se bave laparoskopskom, transplantacionom i robotskom hirurgijom.

-Simpozijum će se održavati u zgradi NIS, a biće prilika pre svega za mlade lekare da čuju predavanja najznačajnijih hirurga iz ove oblasti, ali i da ostvare direktnu komunikaciju sa njima. Simpozijum će okupiti najpoznatija svetska imena. Nadamo se da će zahvaljujući Simpozijumu biti ostvarena i saradnja , kako bismo mlade lekare slali na edukaciju u SAD i Japan i napravili razmenu studenata - kaže profesor dr Zoran Milošević, predsednik Simpozijuma i transplantacioni hirurg .

Kako dalje najavljuje professor Milošević, o robotskoj hirurgiji želuca i robotskoj hirugiji danas, kao i njenim persepektivama, govoriće predavač iz Izraela, dr Eli Kakiašvili.

foto: S.S.

-Robotska hirurgija je skupa i nije još uvedena kao standard lečenja i u rutinu. U svetu ona polako zaživljava, ali ne može sve ni da se radi na ovaj način - kaže dr Zoran Milošević.

Predavači dolaze iz Bugarske, Izraela, Japana, Španije, Francuske, Norveške, Slovenije, Italije i SAD, a iz naše zemlje predavanja će održati lekari iz Novog Sada i Beograda.

-Simpozijumu će prisustvovati i brojni lekari iz zemalja regiona i bivše Jugoslavije, kako bi čuli predavanja svetski priznatih hirurga. Očekuje se daće među predavačima biti i dr Žan Belgoti iz Francuske koji je najveće ime u oblasti transplantacije, a i ostali učesnici su vodeća svetska imena u oblasti tumora jetre i pankreasa, transplantacionoj i laparoskopskoj hirurgiji. Među njima je i dr Eldar Gayijev iz Slovenije, koji je u staroj Jugoslaviji bio vodeće ime u hirurgiji jetre. Među predavačima bićemo i mi iz Kliničkog centra Vojvodine, moja malenkost, kao i kolege Milan Korica, Radmila Popović, Vladan Popović, Dejan Ivanov, a oni će prikazati najnovije rezultate i dostignuća u svojoj oblasti, a to su laparoskopska abdominalna hirurgija, vaskularna hirurgija, transplantaciona hirurgija i anestezija – dodaje prof Milošević.

Kurir.rs/S. Stojanović/Foto: S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track