SAVETI KOJE VALJA ZNATI: Kako ublažiti migrenu
Foto: Profimedia

ZAPAMTITE IH

SAVETI KOJE VALJA ZNATI: Kako ublažiti migrenu

Život -

Ako mislite da se protiv glavobolje možemo boriti samo tabletama - niste u pravu jer one ponekad samo prividno neutrališu situaciju. Otkrivamo vam tri načina koji će vam dugoročno pomoći u smanjenu migrena i glavobolja.

Redovan seks Seks dovodi do olakšanja ili potpunog uklanjanja glavobolje uzrokovane migrenama, kažu neurolozi. Istraživanje je pokazalo da je polovina ispitanih osoba koje su patile od glavobolje osetilo znatno olakšanje nakon seksa. Razlog je lučenje endorfina, prirodnog telesnog "leka protiv bolova", koji smanjuje ili u potpunosti eliminiše glavobolju.

Sedite uspravno Ako ne sedite uspravno u vašoj stolici, možete dobiti glavobolju. Položaj tela u obliku slova C veoma je nepovoljan jer se tako vrši pritisak na živce, što dovodi do bolova u glavi. Zato je važno da su vam stopala na podu i da sedite uspravno.

Pijte dovoljno vode i masirajte čelo i vrat Stručnjaci su otkrili da tegobe uzrokovane glavoboljom dokazano može olakšati pravilna i redovna hidratacija (ispijanje dovoljno tečnosti) i petominutno masiranje čela i vrata nekoliko puta dnevno.

(Kurir, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track