AKO OVO DORUČKUJETE, SALO SE BRZO TOPI: Ova hrana je čudo za mršavljenje i metabolizam
Foto: Shutterstock

Neverovatan trik za skidanje kilograma

AKO OVO DORUČKUJETE, SALO SE BRZO TOPI: Ova hrana je čudo za mršavljenje i metabolizam

Život -

Doručak je najvažniji obrok, pa je vrlo važno od kojih namirnica se sastoji, naročito ako želite da izgubite višak kilograma, piše Lovesensa.

Hrana koju jedemo za doručak treba da pruži dovoljno energije i hranljivih materija kako bismo regulisali apetit do ručka i ujutru imali snage za svakodnevne obaveze. Mnogi nutricionisti za doručak preporučuju visokoproteinsku hranu. Visokoproteinska hrana pomaže da se duže osećate siti, jača mišiće, a istovremeno podstiče sagorevanje masti. Ako jedete poteine za doručak, imaćete odličnu dozu energije i regulisaćete nivo šećera u krvi. Namirnice koje sadrže puno proteina su mleko i mlečni proizvodi, riba, jaja, orašasti plodovi, mahunarke, karfuil, spanać, sojino mleko, urme, smokve, banane i jabuke.

Tokom procesa mršavljenja preporučuje se i hrana koja podstičće metabolizam, a vodeće namirnice među njima su zeleni čaj i ljute papričice. Ali, ako želite da izgubite kilogram važno je da neke loše navike zamenite dobrim i da odredite konačan cilj. Ne zaboravite da je vežbanje ključno u skidanju masnih naslaga, a uz proteinski doručak pratikujte šetanje, plivanje ili jogu. Rezultati će biti brzo vodljivi.

PROČITAJTE JOŠ:

SIMPTOMI KOJI POKAZUJU DA SU VAŠA CREVA PUNA OTROVA

OVE SEMENKE PODSTIČU MRŠAVLJENJE I JAČAJU LJUBAVNU ŽELJU

OVO JE LOŠ ZNAK - EVO NA KOJA OBOLJENJA UKAZUJU PODOČNJACI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track