PUN ŠTRAND: Egzitovci posle blata i kiše otišli na plažu!

Stiglo leto Glorija i Rudimental doneli lepo vreme

PUN ŠTRAND: Egzitovci posle blata i kiše otišli na plažu!

Exit 2018 -
Domaći i strani turisti, gosti festivala, sa prvim zracima sunca pohrlili na Štrand, a gotovo svi su hteli da isprobaju novi hit - letenje iznad vode

Lepo vreme i sunce konačno su obasjali Novi Sad, što su posetioci ovogodišnjeg Egzita jedva dočekali. Iako su drugo veče festivala obeležili kiša, blato i nastupi Glorije Gejnor, grupa Rudimental i Van Gog, jutro je izgledalo potpuno drugačije.Tako su strani i domaći turisti pohitali na najveću gradsku plažu Štrand, gde su muziku puštali najbolji domaći di-džejevi. Ipak, hrabrih da uđu u Dunav je bilo malo jer je voda bila ledena, a gosti su, zbog mera bezbednosti, mogli da se kupaju samo u plićaku.

 Turisti  oduševljeni plažom u Novom Sadu
Turisti oduševljeni plažom u Novom Sadu

Egzitovci su ipak najviše želeli da proba lebdenje na vodi (flybord), koje su u Srbiju prvi put doneli iz Mađarske Emci Žolt i Imre Vereš.- Deset minuta vožnje je 30 evra. Nije teško i obuka traje oko pet minuta. Svako može da proba i da na trenutak leti iznad vode i izvodi akrobacije kao superheroj - objašnjavaju nam momci, koji su nam demonstrirali svoje umeće, skokove, zaokrete i let do čak devet metara.

 Turisti  oduševljeni plažom u Novom Sadu
Turisti oduševljeni plažom u Novom Sadu

Posle pravog letnjeg dana, veče je donelo nove nastupe i zvezde. Na glavnoj festivalskoj bini sinoćnji program je otvorila Tamara Milanović, finalistkinja „X faktora“, zatim je na scenu izašao bend Negativ, a posle koga su prvi put u Novom Sadu zasvirali Stjepan Hauzer i Luka Šulić, članovi dvojca 2Cellos.- Velika je čast i privilegija biti na festivalu koji ima titulu najboljeg u Evropi - rekao je Stjepan uoči nastupa.Posle gostiju iz Hrvatske novi projekat je predstavio Dejmon Albarn, koji je izveo nekoliko pesama koje je radio s bendovima Blur i Gorilas. Na drugoj po veličini bini nastupio je car EDM i Afrodžek u bek-tu-bek setu sa sunarodnikom Kvintinom.

Prkosili kiši... Rudimental
Prkosili kiši... Rudimental

Pokušao da uđe bez karteMLADIĆ PAO S TVRĐAVEMladić (22) iz Kikinde povređen je juče ujutru u Novom Sadu kad je pao pokušavajući da preskoči zidine Petrovardinske tvrđave i uđe na Egzit bez karte. On je tom prilikom zadobio prelom skočnog zgloba. Tokom drugog dana muzičkog festivala Egzit 14, kom je prisustvovalo oko 40.000 posetilaca, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Od krivičnih dela evidentirani su razbojništvo i neovlašćena proizvodnja i prodaja droge.(S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track